16 Aug

Wafel van de BBQ

Yes het is weer woensdag en dat betekent een nieuwe easy toet! Met deze heb ik wat troubles gehad hoor. Hij stond al zo ontzettend lang op mijn baklijstje maar het barbecue weer bleef maar weg, stupid Nederlandse zomer. Uiteindelijk heb ik mijn lekker warme trui aangetrokken en ben zo maar gaan barbecueën. Volgens mij dachten de buren dat ik gek geworden was maar hé, ik wilde gewoon dit toetje!
Toen kwam probleempje nummer 2. De bol vanille-ijs smolt binnen no-time toen ik hem tegen de warme wafel legde, heel heel snel fotograferen dus! Uiteraard timede de postbode zijn bezorgmoment erg goed. Toen ik terug kwam van de voordeur met mijn pakketje in de gang was mijn vanille-ijs een zielig plasje… maar hé dat betekent: nog een keer dit toetje!

Ingrediënten

  • 2 wafels
  • 100 gram aardbeien
  • 1 reep pure chocolade
  • 2 bollen vanille-ijs

Bereidingswijze

Voor 2 personen.


Ontkroon de aardbeien en snijd deze in stukjes. Was ze niet, of droog ze heel, heel erg goed af. Wanneer ze nog vochtig zijn, trekt dit in je wafel, wordt ‘ie niet zo lekker van ;).


Verdeel de aardbeien samen met de chocolade over de wafel. Je kunt de chocolade in stukjes breken om deze beter te verdelen. Doe het geheel in aluminium folie en leg zo op de barbecue. Kijk telkens even of de chocolade al gesmolten is. Zoja? Dan is je toetje klaar!


Mocht je deze wafels toch willen maken ook al is het geen barbecue weer? Leg ze dan incl. aluminium folie 10 minuutjes in de oven op 180 graden.


Pak de wafel uit en leg er wat vanille-ijs bij. Door de combinatie warm-koud wordt dit toetje extra lekker!


tip: wissel af met het fruit, denk bijv. aan bosvruchten of appel met kaneel.


Enjoy! Liefs,