13 Mar

Kaneelpopcorn

Heb je ooit zelf popcorn gemaakt? Het is namelijk zó easy maar ook zó leuk! Wij kunnen ons uren vermaken door te kijken en luisteren naar die pan waarin de popcorn poft. Zo’n mini maïs korreltje dat veranderd in een best wel grote popcorn. Bijzonder toch? Nou ja genoeg over ons vermaak, aan de slag met die popcorn! Laat je ons weten als je hem gemaakt hebt? Of een nieuwe smaak bedacht hebt? En natuurlijk als je vergeten bent die deksel op de pan te doen.. kunnen we mee lachen. Dan verklappen wij alvast dat wij dat ook een keer zijn vergeten ;)

Ingrediënten

  Popcorn

  • 50 gram popcornmaïs
  • scheutje zonnebloemolie

  Kaneelpopcorn

  • 45 gram witte basterdsuiker
  • 40 gram boter
  • 2 thl kaneel
  • 1 thl vanille extract

  Bereidingswijze

  Popcorn:

  Doe de olie in een pan met een dikke bodem. Zorg wel dat je een deksel hebt voor deze pan! Je wilt je popcorn namelijk niet door de hele keuken moeten oprapen ;) Zelf gebruikte wij een braadpan.


  Verwarm de olie en doe hier dan wat maïs in. Let op: niet teveel want popcorn is veel groter dan maïs, er moet wel ruimte zijn om te kunne poffen. Doe zodra je de maïs in de pan hebt gedaan meteen(!) de deksel erop. Wanneer alle maïs uit de pan gepoft is haal je deze eruit en doe je in een kom waar je keukenrol op de bodem legt.

  Herhaal dit proces nu met het volgende deel van de maïs en ga zo door totdat je alle maïs gepoft hebt tot popcorn.


  Kaneelpopcorn:

  Smelt de boter in een pannetje. Haal van het vuur en voeg hier nu de basterdsuiker, het vanille extract en de kaneel aan toe. Roer even totdat je een egaal mengsel hebt. Nu wordt het tijd om het mengsel toe te voegen en de popcorn. Schep de popcorn om totdat alles bedekt is met een dun laagje kaneel.

  Het lekkerste is om dit te doen terwijl het nog warm is, want wat is er nou lekkerder dan warme popcorn!? Waarschuwing: je krijgt er wel plakhanden bij cadeau haha!.


  Enjoy! Liefs,