24 May

Mango-limoen Cheesecake

Bij ons thuis zijn er verschillende in de zomer en lente jarig, eigenlijk allemaal. Ik ben zelf dol op cheesecake en wilde er dus een maken die past bij de tijd van het jaar. Dat het dan een cheesecake met zomerfruit moest worden, was snel bedacht! Uiteindelijk werd het mango, toch zoet, maar wel fris en zacht. Het resultaat? Deze vrolijke zacht gele cheesecake die niet té machtig is. Heerlijk!
Hij doet het ook goed als toetje na de bbq, of bij een gezellig middagje bijkletsen met vrienden en vriendinnen.

Ingrediënten

  Bodem

  • 200 gram biscuit koekjes
  • 75 gram boter

  Cheesecake

  • 300 gram mascarpone
  • 125 gram sour cream
  • 1 gepureerde mango
  • 30 ml limoensap
  • 2 eieren

  Overig

  • Mango-limoen curd (zie recepten overig)

  Bereidingswijze

  Voor deze taart gebruik je een springvorm van 24 cm. Vet de zijkanten in en bekleed de bodem met bakpapier.


  Bodem:

  Verkruimel de koekjes met een keukenmachine of een deegroller. Smelt daarna de boter in een pannetje of in de magnetron tot deze vloeibaar is. Meng de kruimels met de gesmolten boter. Stort ¾ van de kruimels in de springvorm en druk ze met een lepel aan op de bodem. De overige kruimels druk je voorzichtig een beetje tegen de zijkant aan. Ongeveer 1 à 2 cm hoog.

  Zet de bakvorm dan even op een koele plaats tot de cheesecake vulling klaar is.


  Cheesecake:

  Maak de mango schoon en pureer deze. Let op: dit duurt vrij lang. Het zal lijken of de mango al gepureerd is maar je zult toch nog kleine stukjes of ‘klontjes’ tegenkomen. Om je een idee te geven: Ik heb ongeveer 10 minuten gepureerd met de mixer op de turbostand.


  Verwarm de oven vast voor op 160 graden.

  Klop de mascarpone los met een mixer op de laagste stand. Voeg hier dan de sour cream aan toe en mix tot een glad geheel.

  Roer in een andere kom de limoensap door de mangopuree. Wanneer dit is opgenomen, giet je de puree beetje bij beetje al mixend bij de mascarpone.

  Voeg als laatst de eieren toe en mix deze er nog even kort doorheen.


  Giet het geheel in de vorm en bak 50 – 60 minuten in de voorverwarmde oven.


  Wanneer de cheesecake gebakken is, laat je hem afkoelen. Zet hem daarna een nacht in de koelkast. Voorzie de bovenkant van de cheesecake van een laagje mango-limoencurd voordat je hem serveert. Zo krijg je net een beetje extra de smaak van het fruit, en het ziet er vrolijk uit! Mocht je dit teveel vinden, kun je ook gewoon naast de taartpunt een toef curd leggen ;)


  Enjoy! Liefs,