17 Dec

Vanillecake (met een chocolade verrassing)

De ouders van mijn beste vriendin waren 25 jaar getrouwd. Ik had de eer om de taarten te mogen maken voor het feest. Deze vanille cake met vanbinnen chocolade 25 was er één van.
De rest van de taarten, foto’s en recepten zie je in de komende tijd verschijnen… Stay tuned!

Ingrediënten

  • 200 gram boter
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram suiker
  • zakje vanillesuiker
  • 1 thl vanille extract
  • 4 eieren
  • 1x chocoladecake

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een cakevorm in.


Mix de boter met de suiker en vanillesuiker. Voeg daarna een voor een de eieren toe en mix tot een glad geheel. Zeef dan het zelfrijzend bakmeel boven het botermengsel, blijf ondertussen mixen. Als laatste voeg je het vanille extract toe. Mix hierna nog 3 minuten op de hoogste snelheid voor een luchtige cake. 


Chocoladeverassing:

Als je geen chocoladeverassing in je cake wilt, maar een gewone vanillecake dan giet je het beslag in de cakevorm en sla je dit stukje even over.

Snijd de chocoladecake in plakjes. Uit elke plak haal je de vorm die je wilt, in mijn geval het getal 25. Deze chocoladevormen zet je in een rijtje op de bodem van de cakevorm. Je klemt ze als het ware vast in de cakevorm.

Hier giet je dan het vanillebeslag overheen.


Zet ongeveer een uur in de oven. Prik met een satéprikker om te kijken of de cake gaar is.


Enjoy & Surprise! Liefs,