19 Jul

Chocloate chip cookies - mandarijn triffle

Iedereen die zegt dat ‘ie niet kan bakken: NO EXCUSES ANYMORE! Het volgende recept van de ‘Easy toet’ is gearriveerd.
Ik heb echt weer een simpel receptje voor jullie bedacht. Zelfs als je een ramp bent in de keuken: you can do this!! Ben je al benieuwd!?

Het toetje bestaat, net zoals de overige ‘Easy toet’ uit een paar kant-en-klare producten. (Als je wilt, kun je deze natuurlijk vervangen door zelfgemaakte ;)). Deze “onderdelen” hoef je alleen nog maar te stapelen in een glaasje. Het resultaat: een vrolijk, simpel en lekker toetje dat iedereen lust.
Dus bakkers en niet-bakkers, showen jullie mij jullie creaties!?

Ingrediënten

  • 100 gram mascarpone
  • 100 ml slagroom
  • 5 thl suiker
  • 30 gram witte basterdsuiker
  • 5 chocolade chocolate chip cookies
  • 2 mandarijnen

Bereidingswijze

Voor 2 toetjes.


Voeg de kristalsuiker toe aan de slagroom en klop deze lobbig. Klop in een ander kommetje de mascarpone even totdat deze wat zachter is. Voeg hier dan de lobbig geklopte slagroom en de witte basterdsuiker aan toe. Mix nog even tot je een stevig en glad geheel hebt.


Doe in allebei de glaasjes eerst onderaan een laagje mascarpone. Breek dan de koekjes in kleine stukjes en strooi een gedeelte over de mascarpone. Leg hier overheen dan een paar stukjes mandarijn. Schep vervolgens weer een laagje mascarpone over de mandarijntjes. Herhaal hetzelfde totdat alles op is.

Ik eindigde met koekjes en mandarijn voor een vrolijke bovenkant :)


Enjoy, Liefs