17 Dec

Chocolate - Peanutbutter fudge

Chocolade en pindakaas.. hallo kan het nog beter!? Ik besloot een stukje van deze fudge mee te nemen naar het werk voor mijn collega’s (Ik kan natuurlijk niet álles zelf opeten, dan paste ik inmiddels al niet meer door de deur denk ik..)

Toen een collega dit proefde kwam er toch wel een hele leuke verwoording van de smaak naar boven: “oh my god dit is beter dan seks”. Zegt genoeg toch!? Maken dus!

Ingrediënten

  • 150 gram gecondenseerde melk
  • 130 gram chocolade
  • 4 eetlepels pindakaas
  • Optioneel een handje pindarotsjes

Bereidingswijze

Vet een kleine bakvorm in.

Verdeel de gecondenseerde melk in 2 gelijke helften over 2 pannetjes.

Voeg aan de ene helft de chocolade toe en aan de andere helft de pindakaas.

Verwarm een pannetje, roer tot de chocolade/pindakaas gesmolten is en tot je een egaal geheel hebt. Doe hetzelfde met het andere pannetje.


Schep dan met een lepel het chocolademengsel in hoopjes op het bakblik. Schep het pindakaasmengsel in hoopjes tussen de chocolade door.

Ga dan even met een vork of satéprikker erdoorheen, zodat je een gemarmerd effect krijgt.

Je kunt er dan voor de versiering nog wat pindarotsjes zachtjes in drukken.

Zet de bakvorm daarna voor minstens 12 uur in de koelkast.


Enjoy! Liefs,