21 Feb

Appel(taart) cupcakes

Het was je misschien al opgevallen, of misschien ook niet, maar Bakeallday heft een nieuwe teamlid! Vriendinnetje Nikki komt hier versterken. Veel nieuwe ideeën en recepten liggen al voor jullie klaar. Verder gaan we langzaam wat oude foto’s en recepten in een nieuw jasje steken. Dus bij deze, de appeltaart cupcakes die je al kende maar in een nieuw jasje! Zijn ze niet mooi? ;)
De cakejes smaken een beetje naar het appeltaartdeeg. En dan die geur die uit de oven komt tijdens het bakken… zo lekker! Bovenop zit een toefje crème en gebakken appeltjes. Zeker als je dit warm eet, is dit echt de perfecte combinatie.

Ingrediënten

    Cupcakes

    • 125 gram boter
    • 125 gram suiker
    • 125 gram zelfrijzend bakmeel
    • 2 eetlepels melk
    • 2 eieren
    • 1 eetlepel kaneel
    • 1 thl nootmuskaat
    • 1 thl gemalen kruidnagel
    • 1 thl vanille extract

    Botercrème

    • 125 gram poedersuiker
    • 125 gram roomboter
    • 1 thl vanille extract

    Appels

    • 2 - 3 appels
    • bakboter
    • 50 gram suiker
    • 1 - 2 thl kaneel
    • 2 eetlepels maïzena
    • 70 ml water

    Bereidingswijze

    Voor 8 cupcakes.

    Verwarm de oven voor op 170 graden. Zet de cupcake papiertjes in een muffinblik (zo blijven ze mooi rond tijdens het bakken).


    Cupcakes:

    Mix de boter en voeg de suiker langzaam toe. Dit wordt licht en pluizig. Voeg dan de eieren een voor een toe en mix op middelhoge snelheid. Voeg daarna het zelfrijzend bakmeel toe. Als laatste voeg je alle kruiden, de melk en de vanille toe . Begin met 1 theelepel kaneel en proef het beslag dan om te kijken of je vindt dat je de kruiden voldoende proeft, wanneer dit niet zo is voeg je ook de 2e theelepel toe. Mix het geheel daarna nog 3 minuten op de hoogste stand.


    Nu kun je de cakevormpjes vullen, doe dit tot ongeveer de helft. Zet het daarna 20 minuten in de oven. Prik na 20 minuten met een prikker om te kijken of ze gaar zijn (wanneer de prikker schoon blijft).


    Boter crème:

    Mix de boter totdat deze zacht is. Voeg dan beetje bij beetje de poedersuiker toe. Blijf mixen tot je een zacht romig mengsel hebt. Voeg als laatste het vanille extract toe en mix nog 5 minuten zodat het romig en zacht genoeg is.


    Appels:

    Schil de appels, verwijder de kroosjes en snijd ze daarna in kleine stukjes. Meng de stukjes appel met de suiker en de kaneel. Meng in een ander kommetje het water met de maïzena. Voeg dit daarna toe aan de appels met suiker.

    Verhit wat boter in koekenpan en bak daarin het appelmengsel. De maïzena zal indikken en de appels zullen een beetje zacht worden.

    Laat het daarna afkoelen.


    Spuit de boter crème op de cupcakes. Doe alleen de buitenste rand van de cakejes. In het midden blijft er dan een rondje over, dit vul je met de afgekoelde appelvulling.

    Je kunt eventueel nog wat suiker en kaneel overheen strooien wanneer je het nog niet zoet genoeg vindt.


    Ejoy! Liefs