07 Mar
Appeltaart
Appeltaart. Hij stond al een tijdje online maar nu een verbeterde versie met betere foto's.
Echt heel cliché maar het lekkerste en leukste aan appeltaart vinden wij het gevoel bij appeltaart. Je hele huis dat lekker ruikt naar zelfgebakken taart. Het knusse van een kop thee met warme appeltaart en slagroom. Lekker op de bank onder een dekentje, bij de open haard. Zeker nu het alweer dagen regent.. Mogen we die 20 graden weer terug?
Ingrediënten
Deeg
- 300 gram bloem
- 200 gram (room)boter
- 95 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 ei
Vulling
- 1 kilo appels
- 75 gram rozijnen
- 130 gram suiker
- 3 thl kaneel
- 1 thl koek & speculaaskruiden
- 60 gram pecannoten
- 60 gram walnoten
Overig
- melk
Bereidingswijze
Deeg:
Meng de bloem samen met de boter, suiker en vanille suiker in een grote kom. Je kunt dit doen met een mixer met deeghaken of met de hand.
Klop het ei en voeg het daarna toe aan de andere ingrediënten. Kneed het vervolgens tot een glad deeg. Dek de kom af met folie en zet het een uurtje in de koelkast.
Vulling:
Schil de appels en snijd deze in kleine blokjes. Doe deze in een grote kom en voeg de suiker, kaneel en koek en speculaaskruiden toe. Doe als laatste de rozijnen en de noten bij het appelmengsel.
Verwarm nu de oven voor op 180 graden.
Vet vervolgens de bakvorm in. Een springvorm van 24 cm is wat wij gebruikte. Verdeel het deeg in 4 delen. 1 deel bewaar je voor de bovenkant, 1 deel gebruik je om de zijkant mee te bekleden en 2 delen gebruik je voor de bodem.
Wanneer je de bakvorm bekleed hebt kun je het appelmengsel erin scheppen. Zorg dat dit netjes verdeeld ligt.
Gebruik nu het laatste kwart van het deeg. Maak hier reepjes van en leg deze over de appeltaart heen zodat je het typische appeltaart patroon krijgt. (maar een andere vorm is natuurlijk ook altijd leuk! Leef je uit ;))
Smeer met een kwastje of een lepeltje de bovenkant in met wat melk. Zet de appeltaart dan 60 minuten in de oven tot dat deze een goudbruin kleurtje heeft.
Enjoy! Liefs,