27 Jan

Appel-noten cake met hazelnootlikeur

Hi! Voor degene die me niet meer kennen, ik zal me even voorstellen… Grapje! Sorry het is even stil geweest op bakeallday. Ik had het ontzettend druk met tentamens leren, zo blij dat die 2 weken er weer op zitten! En nog een voordeel, ik ga binnenkort op stage dus voorlopig even geen schoolboeken meer jeej!

Maar genoeg over school. Ik heb eindelijk het recept voor deze appel noten cake met hazelnootlikeur voor jullie uitgewerkt! De cake was écht heerlijk, vooral met dit weer.
IJskoud buiten en jij lekker binnen met een kopje thee of koffie en een plak cake op de bank… Wat wil je nog meer!?

Ingrediënten

  • 200 gram boter
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • zakje vanillesuiker
  • 70 ml hazelnootlikeur
  • 100 gram hazelnoten
  • 115 gram pecan-noten
  • 2 grote appels
  • suiker en kaneel voor over de appels

Bereidingswijze

Vet een cakevorm in en verwarm de oven tot 175 graden.


Schil de appels en snijd deze in kleine blokjes. Breng op smaak met kaneel en suiker zoals je zelf lekker vindt. Zet de appelstukjes even apart.


Mix de boter met de suiker totdat deze zacht is. Voeg dan de eieren een voor een toe en mix tussendoor zodat de eieren goed opgenomen worden. Zeef daarna het zelfrijzend bakmeel boven het mengsel en mix het geheel 3 minuten op de hoogste stand. 


Spatel/roer nu de hazelnootlikeur door je beslag. Wanneer dit goed gemengd is, voeg je de appels en de noten toe. Verdeel de appels en noten goed door het beslag, schep het geheel een paar keer door met een grote lepel.


Giet het beslag in de cakevorm en zet het een uur in de voorverwarmde oven.


Controleer of de cake gaar is door erin te prikken met een satéprikker. Wanneer deze schoon blijft is de cake gaar.

Laat even afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.

Om de cake te bewaren stop je hem in een plastic zak wanneer hij bijna helemaal afgekoeld is. (Doordat de cake nog een klein beetje warm is, voorkom je dat hij uitdroogt.)


Tip: de hazelnootlikeur is superlekker in je kopje koffie. Ik zou zeggen, zet een lekker kopje voor je zelf met een flinke scheut erin. Perfecte bezigheid voor tijdens het wachten tot je de cake kunt eten, vind je niet? ;)


Enjoy! Liefs,