02 Jun

Mini-pizza's met chorizo

Mini – pizza’s! Ja hoor dit was er weer een; een van de gebruikelijke tapasavond-hapjes. Ik weet het, pizza is niet origineel maar ‘oh zo lekker’ en ontbreekt daarom dan eigenlijk ook nooit op deze avondjes. Pizzalover als ik ben, eet ik er meestal de meeste, oeps.

Ga jij deze simpele lekkere pizzaatjes maken? En met wie ga jij ze delen? Of deel je ze gewoon niet!? I don’t blame if you didn’t ;)

Ingrediënten

    Deeg

    • 125 gram bloem
    • 1,5 eetlepel olijfolie
    • 3 gram gist
    • 40 ml heet water
    • 30 ml lauw water
    • Snufje zout

    Topping

    • 150 ml gezeefde tomaten
    • 2 flinke handen geraspte kaas
    • 4 plakken Chorizo
    • Italiaanse kruiden

    Bereidingswijze

    Doe de gist in een schaaltje en giet hier het hete water overheen. Laat dit 10 minuten staan, het gist gaat werken in deze tijd en zorgt ervoor dat je deeg straks kan rijzen.


    Wanneer de 10 minuten bijna voorbij zijn, doe je de bloem in een kom samen met de olijfolie, het snufje zout en het lauwwarme water. Voeg dan het water-gist mengsel toe. Kneed het geheel met je handen tot een deegbal waar geen klontjes meer inzitten. Laat de deegbal in de kom liggen en leg er een theedoek overheen. Als je wilt kun je deze nog een klein beetje vochtig maken.

    Laat het deeg dan een uur rijzen op een warme plek. (Pas op! Als je de kom midden in de kamer neerzet omdat daar zonlicht is, waarschuw dan even de rest van de bewoners anders konden ze er wel eens over struikelen… Yes it happened, I’m sorry! Al was het stiekem toch ook wel heel erg grappig ;))


    Verwarm de oven voor op 200 graden.

    Wanneer je deeg gerezen is (je bal is nu ongeveer in grootte verdubbeld), rol je de bal uit tot een plak van 1 cm dik. Snijd hier rondjes uit in de gewenste grootte, of doe dit met een uitsteekvormpje. Leg de rondjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Voorzie ze daarna van een royale laag gezeefde tomaten en strooi er geraspte kaas overheen.

    Snijd de chorizo in kleine blokjes en verdeel deze over je pizzaatjes. Strooi als laatste nog wat Italiaanse kruiden over het geheel.

    Schuif de bakplaat in de oven en bak de pizzaatjes in ongeveer 20 minuten gaar.


    Enjoy! Liefs,