11 Jun
Pizzakoekjes met rood fruit
Weekend. Dat betekent vrienden, gezelligheid, zelfgemaakte tapas en daar horen natuurlijk ook toetjes bij! Ik maakte deze fruitpizza koekjes als toetjes. Zien ze er niet lekker uit!? Het recept is echt supersimpel en je bent nog zo klaar ook! Het opeten daarna was ook geen enkel probleem… ;)
Ingrediënten
Koekjes
- 100 gram bloem
- 80 gram boter
- half zakje vanillesuiker
- 50 gram suiker
- half ei
Topping
- ong. 100 ml soja yoghurt
- 100 gram bosvruchten
Bereidingswijze
Voor ongeveer 12 koekjes.
Doe de bloem, boter, vanillesuiker, suiker en het ei in een kom. Kneed de ingrediënten door elkaar en maak er een deegbal van. Doe de bal in doorzichtig folie en leg een half uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Bestuif je werkplek met bloem. Rol het deeg uit tot een plak van ongeveer een halve centimeter dik. Steek met een uitsteekvormpje de koekjes uit het deeg en leg deze op een bakplaat. Bak de koekjes in ongeveer 15 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
Laat ze daarna afkoelen.
Wanneer ze voldoende afgekoeld zijn kun je er een “fruit-pizza” van gaan maken. Schep met een lepel wat soja yoghurt in het midden van het koekje. Dit mag best een dikke laag zijn. Mocht je het jezelf afvragen: ik gebruik voor deze koekjes soja yoghurt omdat dat net wat zoeter en zachter van smaak is dan gewone yoghurt, perfect in combinatie met de koekjes en het fruit. Leg dan voorzichtig wat bosvruchten in het laagje yoghurt en klaar zijn je koekjes!
Wedden dat je er al een aantal op hebt voordat je klaar bent!?
Enjoy! Liefs,