17 Dec
Oreokoekjes kwarktaart
OREOOOOOOOOOOOOO
Zijn jullie net zo’n fan van Oreokoekjes als ik!? Ik heb zelfs een trui met Oreo erop.. zegt genoeg toch ;)
Vooral de variant met chocolade eromheen hmmmmmm. Leg zo’n pak nooit bij mij in de buurt want dan is ie binnen no time op!
En tja als bakken dan toch je hobby is dan kan een taart van je favoriete koekjes natuurlijk niet ontbreken. Ik wist al dat ik niet de enige was met liefde voor Oreokoekjes maar toen ik bij vrienden en collega’s liet vallen dat ik een Oreotaart ging maken werd me wel duidelijk dat heeeeel veel mensen die liefde delen. Zo’n beetje iedereen riep: ik wil ook! Of vroeg wanneer ze welkom waren om taart te komen eten, en nee een klein stukje was niet genoeg haha.
Ingrediënten
Bodem
- 245 gram jodekoeken
- 100 gram boter
Kwarkgedeelte
- 400 gram kwark (half volle)
- 100 gram witte basterdsuiker
- 250 ml slagroom
- 8 gelatineblaadjes
- 1 sinaasappel
- 130 gram oreokoekjes
Bereidingswijze
Zet een bakvorm (ronde springvorm 24 cm) klaar. Doe hier aan de onderkant bakpapier in en vet de zijkant van de vorm in.
Verkruimel de jodekoeken. Smelt ondertussen de boter. Wanneer de boter gesmolten is voeg je de verkruimelde jodekoeken toe aan de boter. Goed roeren totdat alle kruimels bedekt zijn met de boter.
Doe dit mengsel dan in de bakvorm en druk het goed aan op de bodem.
Week de gelatine 5 minuten in koud water. Klop ondertussen vast de slagroom stijf.
Pers de sinaasappel en verwarm het sap in een pannetje. Wanneer het begint te bubbelen haal je dit van het vuur. Knijp de gelatine uit en los dit op in de hete sinaasappelsap.
Meng dan in een andere kom de kwark, basterdsuiker, en het sinaasappel/gelatine mengsel door elkaar. Wanneer het goed gemengd is schep je rustig de geklopte slagroom erdoorheen.
Verkruimel dan de helft van je oreo koekjes en roer de kruimels door het kwark mengsel.
De andere helft van de koekjes breek je in stukken en ook deze roer je door het kwark mengsel.
Giet het mengsel daarna op de bodem van jodekoeken en zet de springvorm voor minstens 3 uur in de koelkast.
Enjoy! Liefs,