21 Aug

Basisrecept - Caramel

Tijd voor een ontzettend lekker maar simpel basisrecept. De timing is ook nog perfect, ik ben namelijk genomineerd voor de Foodblogawards in de categorie favoriete gerecht! En laat dat gerecht nou net de caramel cheesecake zijn! Snel aan de slag dus met het maken van caramel en het stemmen op bakeallday!
Stemmen doe je via: www.foodblogawards.nl/stemmen

Ingrediƫnten

  • 250 gram suiker
  • 125 ml water
  • 95 gram boter
  • 100 ml slagroom

Bereidingswijze

Doe de suiker en het water in een pannetje. Breng aan de kook op middelhoog vuur. Het water zal beginnen te bubbelen. Langzaamaan zal het verkleuren tot het een goudbruine kleur krijgt. Dit duurt vrij lang, denk aan 10 tot 20 minuten. Het is belangrijk dat je NIET roert. Wanneer het een bruine kleur (geen donkerbruine!) heeft, begin je de caramelgeur te ruiken. Voeg dan de boter toe en roer deze erdoorheen totdat deze is opgelost. Zet dan het vuur lager en giet de slagroom erbij. Roer dit nog even door met een spatel totdat je caramel een egale kleur heeft. Giet de caramel in een potje of schaaltje en laat een beetje afkoelen.


Tip: Maak eens de Caramel Cheesecake. Ik beloof je dat je daarna nooit meer iets anders wilt!


Enjoy! Liefs,