06 Feb

Peanutbutter cheesecake met chocolade

Eindelijk weer eens iets nieuws van mijn kant! Op de social media van bakeallday gingen we al gewoon door maar nu dan ook eindelijk een nieuw recept online! Helaas is het hier een tijdje stil geweest maar niet zonder reden. Zo ging ik onder andere verhuizen (jaaa leuk!), werd ik flink ziek (minder leuk!) en had ik het enorm druk met de studie, tentamens, projecten, etc. Maar gelukkig hebben we dat weer gehad en allemaal netjes afgerond. Komende tijd ga je hier dan dus ook weer nieuwe dingen tegen komen, wel minder dan je van me gewend bent want de komende schoolperiode blijft druk en ook dat afstuderen is in zicht (ja, ja, kom maar op met dat diploma bedrijfseconomie!).
Maar goed, genoeg over mij, tijd voor deze peanutbutter cheesecake met chocolade.
Kennen jullie de reeses peanutbutter cups al? Oorspronkelijk Amerikaans maar je kunt ze inmiddels ook in veel winkels in Nederland vinden. Geloof me, ze zijn verslavend lekker. Voor ik met dit recept aan de slag ging had ik ze nog nooit gegeten, nooit geweten dat die zo lekker zijn!
Laat ik het zo zeggen, inmiddels zijn er wel een behoorlijk aantal van deze chocoladesnoepjes in mijn buik verdwenen hihi.

Ingrediƫnten

  Bodem

  • 150 gram chocolate chip cookies
  • 45 gram boter

  Pindakaaslaag

  • 400 gram roomkaas
  • 90 gram pindakaas met stukjes
  • 50 gram poedersuiker
  • 2 grote reeses peanutbuttercups
  • 30 gram melkchocolade

  Chocoladelaag

  • 150 gram roomkaas
  • 75 gram melkchocolade
  • 15 gram poedersuiker

  Bereidingswijze

  Ik gebruik voor deze cheesecake een springvorm van 17 cm. Hij is behoorlijk machtig dus je kunt hier nog steeds met een man of 8 van eten, of het verspreiden over meerdere dagen en alles zelf opeten, tip!


  Bodem:

  Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de zijkanten in.

  Verkruimel de chocolate chip cookies en smelt ondertussen de boter. Meng de gesmolten boter met de koekkruimels tot je een plakkerig geheel krijgt.

  Stort het in de springvorm en druk goed aan op de bodem met een lepel. Zet de bakvorm dan even op een koele plaats.


  Pindakaaslaag:

  Doe de roomkaas samen met de pindakaas in een kom. Klop met een mixer op de laagste stand tot een glad geheel. Voeg dan de poedersuiker toe en mix nog even kort. Snijd de reeses peanutbuttercups in kleine stukjes en hak tegelijk ook de chocolade in stukjes. Voeg deze toe aan het roomkaasmengsel en schep het om met een spatel tot alle stukjes verdeeld zijn.

  Stort het roomkaasmengsel dan boven op de bodem en verdeel tot een gelijkmatige laag. Zet dit voor ongeveer 2 uur in de koelkast om een beetje uit te harden.


  Chocoladelaag:

  Smelt de chocolade au bain-marie en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Roer ondertussen af en toe om te voorkomen dat hij uithard. Mix ondertussen de roomkaas samen met de poedersuiker tot een glad geheel. Giet daarna, beetje bij beetje, al mixend de afgekoelde chocolade bij het roomkaasmengsel.

  Giet het geheel bovenop de pindakaastaart die al in je koelkast stond. Laat ook deze laag weer een paar uur uitharden.


  Versier de taart eventueel nog met wat reeses peanutbutter cups voordat je hem serveert.


  Enjoy! Liefs,