18 Sep

Oreo-brownie met cheesecake

Maandagen… Ik houd er niet zo van. Maar er is één ding wat mijn dag wél echt compleet kan maken. Namelijk eten en dan met name: Oreokoekjes, chocolade en cheesecake. Laten deze 3 dingen nou net allemaal in dit baksel zitten! Toevallig vind je ook niet? Grapje. Tijd om jou regenachtige maandag ook een beetje op te vrolijken. Bakken maar!

Ingrediënten

    Brownie

    • 4 eieren
    • 80 gram boter
    • 250 gram suiker
    • 150 gram bruine basterdsuiker
    • 200 gram chocolade
    • 2 thl vanille extract
    • 200 gram bloem
    • 35 gram cacao
    • 1 thl bakpoeder
    • zakje vanille suiker
    • 8 Oreokoekjes

    Cheesecake-topping

    • 125 gram mascarpone
    • 50 ml slagroom
    • 7 Oreokoekjes

    Bereidingswijze

    Brownie:

    Vet een vierkante bakvorm in en verwarm de oven voor op 190 graden.

    Breek de Oreokoekjes voor in het beslag in kleine stukjes.


    Smelt au bain-marie boter, beide suikers en de pure chocolade. Meng dit tot een glad geheel en laat het daarna afkoelen.

    Klop in een andere kom de eieren en het vanille extract.

    Meng het ei mengsel met het afgekoelde chocolade mengsel. Wanneer dit glad is, zeef je hierboven de bloem, het cacaopoeder en het bakpoeder.

    Roer als laatste de stukjes Oreokoekje door je beslag.

    Giet dan het geheel in de bakvorm en zet voor 30 minuten in de oven.

    Laat de brownie afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.


    Cheesecake-topping:

    Klop de mascarpone op een lage stand glad. Voeg dan een klein beetje slagroom toe. Mix weer op een lage stand tot deze volledig opgenomen is en het mengsel weer enigszins is opgestijfd. Herhaal dit beetje bij beetje met de overige slagroom, tot deze op is.


    Wanneer de brownie volledig is afgekoeld, kun je het cheesecake-mengsel over de bovenkant strijken. Dit mag een royale laag zijn. Breek dan de koekjes voor de topping in stukjes en verdeel deze over de bovenkant.


    Enjoy! Liefs,