03 May

Hartige pannenkoekhapjes

Uit verveling en omdat we zin hadden in iets lekkers besloten een vriendinnetje en ik samen pannenkoeken te bakken. Omdat we geen zin hadden in het afwassen van de koekenpan besloten we dat het pannenkoekjes uit de oven moesten worden. Tja, als we dan toch bezig waren kon er ook maar beter een lekkere vulling gemaakt worden. Zo ontstond uiteindelijk geheel per ongeluk dit recept. En ik kan je alvast vertellen: het was (onverwachts) zo ontzettend lekker dat we het meteen 2x op een dag gemaakt hebben. En het allerfijnste, ze zijn koud ook lekker, wat betekent dat je ze alvast kunt bakken voordat je ze nodig hebt. Daarnaast zijn ze echt binnen no-time klaar én je hebt weinig afwas (want daar ging het om!)

Ingrediënten

  Basis

  • 1 ei
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 ml sojamelk

  Bacon-Cheese

  • 6 plakken bacon
  • 30 gram geraspte kaas

  Tomaat-basilicum

  • 25 gram zongedroogde tomaatjes
  • 5 basilicumblaadjes
  • 30 gram geraspte kaas

  Bereidingswijze

  Voor ongeveer 16 mini-muffins.


  De basis voor beide smaken is hetzelfde. Begin met het invetten van je mini-muffinvorm. Je kunt dit recept uiteraard ook maken in een gewone muffinvorm. Verdubbel dan de baktijd en vul de vormpjes maar tot de helft.


  Doe het zelfrijzend bakmeel, de sojamelk en het ei in een kom en klop met een garde totdat je een stevig maar glad beslag hebt. Zet je kom even apart.


  Verwarm daarna de oven vast voor op 175 graden.


  Bacon-cheese:

  Bak de plakken bacon aan in een koekenpan. Zorg dat je ze niet te hard bakt want in de oven zullen ze nog verder garen.

  Snijd de bacon dan in kleine stukjes. Doe de bacon in een kommetje samen met de geraspte kaas en de helft van de pannenkoekenmix. Roer alles goed door elkaar en vul dan je muffinvormpjes.


  Tomaat-basilicum:

  Snijd de zongedroogde tomaatjes en de basilicumblaadjes in kleine stukjes. Doe dit in een kommetje en voeg daaraan de kaas en de overige helft van de pannenkoekenmix toe. Roer alles goed door elkaar en vul de overige muffinvormpjes met dit beslag.


  Zet de muffinvorm dan voor een kwartiertje in de oven. Met een mesje kun je daarna de pannenkoekhapjes er heel makkelijk ‘uit wippen’.


  Enjoy! Liefs,