17 Dec

Sinaasappel - Chocolade taart

Sinaasappel met chocolade is een bekende en lekkere combinatie die veel gebruikt wordt. Ik besloot hier een kwarktaart van te maken. De bodem van deze taart is net een grote chocoladekoek. Dus zoals een vriendinnetje van mij zei: als je geen zin meer hebt om je taart af te maken, eet je gewoon die mega-chocolade koek op. Tja, dat is ook een leuke manier van redeneren haha.

Ingrediënten

    Bodem

    • 200 gram Maria biscuits met chocoladelaagje
    • 80 gram boter
    • 100 gram pure chocolade

    Sinaasappelgedeelte

    • 250 ml slagroom
    • 12 blaadjes gelatine
    • 500 gram kwark
    • 3 sinaasappels
    • 200 gram witte basterdsuiker

    Bereidingswijze

    Zet een bakvorm (ronde springvorm 24 cm) klaar. Doe hier aan de onderkant bakpapier in en vet de zijkant van de vorm in.


    Verkruimel de jodekoeken. Smelt ondertussen de boter. Wanneer de boter gesmolten is voeg je de verkruimelde jodekoeken toe aan de boter. Goed roeren totdat alle kruimels bedekt zijn met de boter.

    Doe dit mengsel dan in de bakvorm en druk het goed aan op de bodem.


    Smelt dan de chocolade au – bain marie. Giet de chocolade op de bodem van jodekoeken en smeer uit zodat er een gladde chocoladelaag ontstaat.


    Week de gelatine 5 minuten in koud water. Klop ondertussen vast de slagroom stijf.

    Pers 1 sinaasappel uit en verwarm het sap in een pannetje. Wanneer het begint te bubbelen haal je dit van het vuur. Knijp de gelatine uit en roer dit door het hete sinaasappelsap.


    Meng dan in een andere kom de kwark, basterdsuiker, het sap van 2 sinaasappels, de rasp van 1 sinaasappelschil en het sinaasappel/gelatine mengsel door elkaar.

    Wanneer het goed gemengd is schep je rustig de geklopte slagroom erdoorheen.


    Giet het mengsel daarna op de bodem en zet de springvorm voor minstens 3 uur in de koelkast.


    Enjoy! Liefs,