11 Dec

Pesto-boompjes

Bijna kerst! Inmiddels worden we al bedolven onder de kerstversieringen, kersttruien, kerstrecepten, you name it. Omdat dat allemaal nog niet genoeg is, doe ik er ook gewoon aan mee en knal ik er de komende tijd wat kerstrecepten bij. Kiezen tussen alles was toch al moeilijk he?! Of ben ik de enige die hier last van heeft? Ik kan je in ieder geval vertellen dat deze pesto-boompjes en sterretjes hartstikke leuk zijn om te zien, mega lekker zijn om op te eten en last but not least; simpel om te maken ;)

Ingrediënten

  • 1 pakje bladerdeeg
  • 1 eetl pesto
  • handje geraspte kaas
  • melk

Bereidingswijze

Voor ongeveer 10 vormpjes.


Verwarm de oven voor op 220 graden.


Om het simpel te houden, want hé kerst is al druk genoeg en je wilt natuurlijk niet te lang in de keuken staan, gebruik je bladerdeeg uit een pakje.

Steek de gewenste vormpjes uit, kerstbomen, kerststerren, kerstbellen, net wat je hebt. Mocht je geen vormpjes hebben kun je een voorbeeldje uitprinten/uitknippen en daarom heen snijden.

Zorg dat je van ieder vormpje er 2 uitsteekt. Besmeer een uitgesneden vormpje met pesto, strooi hierover heen wat geraspte kaas. Leg het andere vormpje eroverheen (bomen bij bomen, sterren bij sterren etc., dat snapte je natuurlijk toch? ;)).

Bestrijk ze als laatste nog even met wat melk om er voor te zorgen dat ze mooi goudbruin kleuren.


Leg de gevulde vormpjes op een bakplaat en bak ze in ongeveer een kwartier gaar.

Even af laten koelen en klaar ben je! Je kunt de hapjes warm en koud eten.


Enjoy! Liefs,