15 Sep

Wrapjes met rosbief en veldsla

It’s Friday again, WEEKEND! En weekend betekent tijd voor hapjes, of althans bij mij. Maar eigenlijk eet ik gewoon altijd of anders kan ik altijd wel een excuus bedenken waarom ik mag eten. Ik ben vast niet de enige toch?
Ik kwam erachter dat er nog helemaal geen recept voor wrapjes op bakeallday staat. Uh – oh dat is wel héél slecht. Wraps zijn, naar mijn mening, namelijk de ideale hapjes. Simpel, snel klaar, je kan variëren met alle smaken die je wilt, ze staan leuk op tafel én zijn nog redelijk makkelijk te eten. (lees: als ik wrapjes eet zit ik tenminste niet helemaal onder.. ik ben extreem goed in knoeien, heb ik jullie dat al ooit verteld?)
Maar goed, genoeg over mezelf gekletst: bij deze een wrap-variant met rosbief, pesto en veldsla. Have fun with it!

Ingrediënten

  • 2 wraps
  • 1 eetlepel groene pesto
  • 100 ml slagroom
  • 100 gram veldsla
  • handje pijnboompitjes
  • 150 gram rosbief

Bereidingswijze

Klop de slagroom lobbig. Roer daarna beetje bij beetje de pesto door de slagroom. Ik raad je aan te beginnen met een theelepeltje en na ieder lepeltje even te proeven. Ik maakte namelijk 2 varianten: met een sterke pesto smaak, en met een minder sterke pesto smaak. Door niet meteen alle pesto toe te voegen kun je het aanpassen op je eigen smaak.

Besmeer de wraps daarna met het pesto-roommengsel. Leg daarbovenop wat veldsla, pijnboompitjes en rosbief. Smeer over de rosbief weer een dun laagje van het pestomengsel en eindig met nog wat veldsla daaroverheen.


Rol de wrap dan op. Pak doorzichtig folie en wikkel hem hier heel strak in. Leg de wraps daarna een uurtje in de koelkast. Op deze manier zal het geheel wat steviger worden, blijft hij dadelijk mooier staan en kun je hem makkelijker snijden.


Na het uur koelen, kun je bovenin een rijtje cocktailprikkertjes steken. Snijd dan tussen de prikkertjes door de wrap in kleine reepjes.


Tip: bewaar de wrapjes in de koelkast maar serveer ze niet direct. Laat ze heel eventjes een kwartiertje staan zodat ze net iets minder koud zijn.


Enjoy! Liefs,