30 Dec

Mini hamburgers

Hoe stoer zijn deze mini-hamburgers!?

Ze zijn niet veel werk en superleuk om op tafel te zetten. Ideaal voor oud op nieuw dus!
Van al dat vuurwerk afsteken krijg je toch honger, en voor degene die knallend het jaar uitgaan met de champagne: er zal toch ook een bodem gelegd moeten worden ;)

Ik wens jullie een fijne jaarwisseling en hopelijk tot volgend jaar op Bakeallday!

Ingrediënten

    Broodjes

    • 225 gram bloem
    • snufje zout
    • 1 thl bakpoeder
    • 70 ml yoghurt (halfvol)
    • 75 ml water
    • melk om te bestrijken
    • sesamzaadjes

    Hamburgers

    • 150 gram gehakt
    • snufje kaneel
    • 1 thl gehaktkruiden
    • snufje peper
    • 1 thl knoflookpoeder
    • ½ thl basilicum
    • ½ thl paprikapoeder
    • ¾ thl oregano

    Overig

    • handje sla
    • 7 cherrytomaatjes
    • BBQ saus
    • 2 eieren
    • optioneel: satéprikkers

    Bereidingswijze

    Dit recept is voor 7 hamburgers.


    Broodjes:

    Verwarm de oven voor op 200 graden.

    Meng de bloem met het zout, bakpoeder en de yoghurt. Kneed dit tot een stevig deeg. Verdeel het deeg in 7 ronde bolletjes en leg deze op een bakplaat. Bestrijk de bolletjes met melk en strooi er dan wat sesam overheen.

    Zet ze daarna ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.


    Hamburgers:

    Meng alle kruiden door het gehakt. Verdeel het gehakt dan in 7 hoopjes. Rol hier bolletjes van en druk deze plat zodat je een hamburger krijgt.

    Bak deze gaar in de pan.

    Wanneer de hamburgers bijna gaar zijn doe dan wat bbq saus eroverheen en bak dit nog even mee.


    Bouwen:

    Snijd de broodjes doormidden. Bak ondertussen de eieren. Beleg de broodjes met sla en tomaat. Leg hier dan de hamburger boven op. Snijd de eieren ook in 7 stukken en leg deze bovenop de hamburger. Doe dan de bovenkant van het broodje erop.

    Prik het geheel eventueel aan een satéprikker zodat de hamburgers iets beter blijven staan.


    Enjoy! Liefs,