09 Sep

Brosse aardbei-marshmallow cookies

Koekjes zijn zo leuk om te maken, in allerlei verschillende smaken! Ik ging dit keer voor een heerlijke zoete smaak. Eentje die meteen ook doet terugdenken aan de zomer, want die is hier dus blijkbaar al verdwenen. Van de andere kant, koekjes bakken terwijl het buiten regent en waait, lekker in je dikke trui, gezellig met z’n allen thuis, heeft ook wel weer wat vind je niet!?

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 155 gram boter
  • 150 gram suiker
  • 1 ei
  • 1 pakje klopklop pudding aardbei
  • 1 thl baksoda
  • 2 flinke handen marshmallows

Bereidingswijze

Voor ongeveer 20 koekjes.


Snijd de boter in kleine stukjes en kneed deze samen met de bloem en suiker. Voeg daarna het ei toe en kneed tot een bal. Maak een kuiltje in je deegbal. In dat kuiltje doe je het pudding poeder en de baksoda. Kneed nu opnieuw tot een glad deeg. Let op: je moet vrij lang kneden. Maar hé, dan is het gewoon een echte work-out, kun je daarna weer een paar koekjes extra eten ;)


Leg het deeg een uur in de koelkast. Knip of snijd ondertussen de marshmallows vast in kleine stukjes/blokjes.

Tip: Je zou evt. ook mini-marshmallows kunnen gebruiken.


Verwarm daarna de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Strooi wat bloem over het aanrecht of over je werkplek. Meng de marshmallows door het gekoelde deeg heen en rol het geheel daarna uit tot een lap van ong. een halve cm dik. Steek hier rondjes of andere gewenste vormpjes uit.


Bak de koekjes in 10 tot 15 minuten goudbruin. Even een klein beetje af laten koelen en je hebt heerlijk zoete, brosse koekjes.


Enjoy! Liefs,