04 Feb

Mini cupcakes met chocolade-topping

Ik bakte deze mini cupcakes om te gebruiken in de verjaardagstoren die ik maakte voor een vriendinnetje. Ja echt waar, ze kreeg een toren van cakejes, soesjes, donuts en tompoezen!
Maar gelukkig zijn deze cakejes ook ontzettend lekker (en leuk hihi) om zo te eten. Oké, ik zal het eerlijk toegeven, minstens de helft zat al in mijn buik voordat de toren daadwerkelijk gebouwd was, maar hé van hard werken krijg je honger zeggen ze toch!?

Ik word altijd spontaan vrolijk van een beetje discodip, smarties of andere gekleurde versiering. Daarom ben ik zo’n fan van deze cakejes. Alleen de foto ervan maakt me al happy! Ga jij ze maken? Ik ben benieuwd naar jouw creatie en jou versiering! :)

Ingrediënten

    Cupcakes

    • 125 gram boter
    • 125 gram suiker
    • zakje vanillesuiker
    • 125 gram zelfrijzend bakmeel
    • 2 eieren
    • 1 thl vanille extract

    Chocolade-topping

    • 125 gram boter
    • 50 ml slagroom
    • 16 gram cacao
    • 130 gram poedersuiker
    • optioneel discodip

    Bereidingswijze

    Cupcakes:

    Verwarm de oven voor op 170 graden en zet de cake vormpjes alvast klaar.


    Doe de boter, suiker en vanillesuiker in een kom en mix totdat je een pluizige massa hebt. Voeg dan een voor een de eieren toe en mix tot een glad en luchtig beslag. Zeef het zelfrijzend bakmeel boven de kom en mix tot dit opgenomen is in het beslag. Voeg als laatste de theelepel vanille extract toe.

    Om luchtige cakejes te krijgen mix je het geheel nog 3 minuten op de hoogste stand.


    Vul de vormpjes tot ze ¾ vol zijn. Zet dan een kwartier tot 20 minuten in de voorverwarmde oven totdat de cakejes goudbruin zijn.

    Wanneer je grote vormpjes hebt gebruikt moeten ze 25 minuten in de oven.


    Topping:

    Mix de boter totdat deze zacht is. Voeg dan beetje bij beetje al mixend de poedersuiker toe.

    Wanneer dit goed opgenomen is en je een glad geheel hebt voeg je de slagroom toe. Klop even op de hoogste stand zodat het geheel weer wat steviger is.

    Zeef de cacao boven de kom en mix deze er voorzichtig doorheen.

    Mix het geheel nog even op een hogere stand totdat je de topping glad en luchtig genoeg vindt.


    Wanneer de cakejes afgekoeld zijn kun je de chocoladetopping erop spuiten met een spuitzak. Versier het geheel door er wat discodip overheen te strooien.

    Natuurlijk kun je ook andere “strooisels” gebruiken om je cakejes te versieren. Denk aan suiker, vlokken, gekleurde hagelslag, m&m’s etc.

    Ik ben benieuwd naar jouw creatie! Deel je hem met mij op facebook of instagram!? Vind ik superleuk!


    Enjoy! Liefs,