17 Dec
Aardbeien kwarktaart met verse aardbeien
Nooit geweten dat zelf kwarktaart maken zo ontzettend easy was! Je heb er helemaal niet veel voor nodig en je bent zo klaar. Had ik dat nou maar eerder geweten…
Inmiddels is deze taart echt een klassieker geworden hier. Hij is niet meer weg te denken bij verjaardagen en regelmatig vraagt er iemand wanneer ze weer zo’n lekker stukje kwarktaart krijgen. Iedereen is er dol op omdat hij gewoon zo fris is en écht naar aardbeien smaakt. Je krijgt er spontaan een zomer gevoel van!
Ingrediënten
Bodem
- 245 gram jodekoeken
- 100 gram boter
Kwarkgedeelte
- 400 gram kwark (half volle)
- 160 gram witte basterdsuiker
- 200 ml slagroom
- 12 gelatineblaadjes
- 1 sinaasappel
- 400 gram aardbeien (gepureerd)
- Half zakje vanille suiker
- Nog wat extra aardbeien in stukjes (voor erin en als garnering)
Bereidingswijze
Zet een bakvorm (ronde springvorm 24 cm) klaar. Doe hier aan de onderkant bakpapier in en vet de zijkant van de vorm in.
Verkruimel de jodekoeken. Smelt ondertussen de boter. Wanneer de boter gesmolten is voeg je de verkruimelde jodekoeken toe aan de boter. Goed roeren totdat alle kruimels bedekt zijn met de boter.
Doe dit mengsel dan in de bakvorm en druk het goed aan op de bodem.
Week de gelatine 5 minuten in koud water. Klop ondertussen vast de slagroom stijf.
Pers de sinaasappel en verwarm het sap in een pannetje. Wanneer het begint te bubbelen haal je dit van het vuur. Knijp de gelatine uit en roer dit door het hete sinaasappelsap.
Meng dan in een andere kom de kwark, basterdsuiker, gepureerde aardbeien en het sinaasappel/gelatine mengsel door elkaar. Voeg daarna het halve zakje vanille suiker toe.
Wanneer het goed gemengd is schep je rustig de geklopte slagroom erdoorheen.
Voeg hierna nog de stukjes aardbeien toe.
Giet het mengsel daarna op de bodem van jodekoeken en zet de springvorm voor minstens 3 uur in de koelkast.
Enjoy! Liefs,