19 Mar
Mini hartige taartjes
Met hartige taartjes zit je altijd goed. Deze variant met tonijn, tomaat en courgette is ontzettend simpel, ziet er leuk uit en binnen 10 minuten staat het in de oven. Zet ze op tafel met op een leuke houten plank of op een mooie bord en je hebt een feestelijk hapje. Ideaal voor een tapasavondje of om uit te delen tijdens een verjaardag.
Ingrediënten
- 6 plakjes bladerdeeg
- 120 gram tonijn
- 80 gram courgette
- 8 sherry-tomaten
- 40 gram maïs
- 100 gram gezeefde tomaten
- 1 thl Italiaanse kruiden
- snufje peper
Bereidingswijze
Voor 6 stuks. Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet 6 cakevormpjes in. Het makkelijkste is om hiervoor een “harde” bakvorm te gebruiken (dus geen papieren vormpjes). Druk de bladerdeeg hierin zodat de bodem en zijkanten bedekt zijn. Het hoeft niet perfect recht, juist lekker als het bladerdeeg er een beetje overheen valt want dan heb je meer ;)
Snijd de courgette en sherry-tomaten in kleine stukjes. Meng de tonijn met de groenten, gezeefde tomaten en kruiden. Schep dit daaarna in de bladerdeeg vormpjes. Zet het geheel 15 tot 20 minuten in de oven totdat de bladerdeeg lichtbruin gekleurd is.
Enjoy! Liefs,