17 Dec

Bosvruchten tulband

Mijn vriend is geslaagd voor zijn opleiding! Nou dan kan je van mij natuurlijk niks anders dan een baksel verwachten he!?
Hij is dol op alles van fruit en voor de rest eet hij het liefst gewoon cake. Die combinatie kan geregeld worden! Het resultaat is een frisse cake bomvol bosvruchten.
Je snapt wel dat de cake na het aansnijden binnen no-time op was hihi.

Ingrediƫnten

  • 325 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram boter
  • 230 gram suiker
  • 2 grote eieren
  • snufje zout
  • 250 ml karnemelk
  • 1,5 thl vanille extract
  • 375 gram bosvruchten

Bereidingswijze

Vet een tulband vorm in met boter of bakspray. Verwarm de oven voor op 180 graden.


Doe het zelfrijzend bakmeel met het zout in een grote kom.

Klop in een andere kom de boter en suiker samen totdat het een pluizig mengsel wordt. Verlaag de mixsnelheid en voeg een voor een de eieren toe. Zet deze kom dan even apart.


Voeg aan het zelfrijzend bakmeel de karnemelk toe. Dit klopt behoorlijk zwaar en wordt ook een dik mengsel. Voeg hier dan ook het vanille extract aan toe.


Wanneer dit goed gemengd is, pak dan weer de kom met het botermengsel (die je net aan de kant hebt gezet) en voeg dit beetje bij beetje toe aan het bloemmengsel. Wanneer dit goed gemengd is tot een glad mengsel, mix dan nog 2-3 minuten op de hoogste stand om het wat luchtiger te maken.


Schep hierna voorzichtig het fruit door het beslag.

(bijv. bosbessen, frambozen, bramen, ieder een doosje van 125 gram)

 Je kunt het beslag nu in de vorm gieten.

Zet de cake ongeveer 50 minuten in de voorverwarmde oven. Prik hierna even of deze gaar is.

(Probeer niet te vroeg te prikken en zo min mogelijk de oven open te maken)


Laat de cake een kwartiertje afkoelen en haal hem dan voorzichtig uit de vorm. Laat hem dan verder afkoelen op bijv. een bord onder een theedoek.


Deze cake is het lekkerst wanneer je deze een dagje laat staan!


Enjoy! Liefs,