17 Dec

Suikerbrood something

Hebben jullie afgelopen seizoen Heel Holland Bakt gekeken? Ooit gehoord van het begrip ovenstaren!? Dit was er zo eentje. Het rook zooo lekker dat ik eigenlijk niet kon wachten tot het de oven uitkwam. Uiteindelijk heb ik zo’n beetje de hele baktijd in de oven staan staren. Toch jammer dat onze oven best hoog zit, anders was ik met een dekentje op de grond voor de oven gaan zitten ;)

Ingrediënten

  • suikerbrood ong. 500 gram
  • 250 ml slagroom
  • 70 gram witte basterdsuiker
  • 4 eieren
  • 1 thl vanille extract
  • 250 ml melk

Bereidingswijze

Snijd het suikerbrood in stukjes.

Bekleed de bodem van een springvorm van 24 cm met bakpapier en vet de zijkant in met boter.

Verwarm de oven voor op 185 graden.


Meng in een kom de slagroom, melk, basterdsuiker en eieren met een garde.

Schep daarna de stukjes suikerbrood er doorheen.

Giet/schep dit mengsel daarna in de springvorm. Zorg dat alle stukjes brood bedekt zijn met het roommengsel.

Zet daarna ongeveer 40 minuten in de oven totdat de bovenkant goudbruin is.


Dit is warm het lekkerst. Dus of meteen opeten of weer eventjes 5 minuutjes in de oven opwarmen.

Stiekem is het allerlekkerste om eigenlijk gewoon met een lepel uit de bakvorm te eten zodra het uit de oven komt… maar dat heb je niet van mij ;)


Tip: Strooi er wat poedersuiker overheen voor je hem serveert/opeet.


Enjoy! Liefs,