17 Dec

Lactose vrije yoghurt aardbeien taartjes

Deze taartjes zijn geschikt voor elk moment van de dag. Taartjesmonster als ik ben heb ik ze al eens gegeten als ontbijt, als lunch, als tussendoortje, en als toetje (niet allemaal op een dag hoor!).

Ingrediƫnten

    Bodem

    • 100 gram lotus koffieleutjes
    • 50 gram plantaardige boter

    Yoghurt

    • 250 gram alpro soya yoghurt
    • 110 gram witte basterd suiker
    • 130 ml aplro soyaroom
    • 6 gelatineblaadjes
    • 225 gram aardbeien (gepureerd)
    • half zakje vanille suiker

    Bereidingswijze

    Voor ongeveer 12 mini taartjes.


    Doe papieren vormpjes in een muffin bakvorm.

    Verkruimel de koffieleutjes. Smelt ondertussen de boter. Wanneer de boter gesmolten is voeg je de verkruimelde koffieleutjes toe aan de boter. Goed roeren totdat alle kruimels bedekt zijn met de boter.

    Verdeel het mengsel dan over de vormpjes en druk het goed aan op de bodem.


    Week de gelatine 5 minuten in koud water. Klop ondertussen de room stijf.

    Doe 4 eetlepels water in een pannetje en verwarm dit. Knijp de gelatine uit en roer dit door het hete water.


    Meng dan in een andere kom de yoghurt, basterdsuiker, gepureerde aardbeien en het gelatine mengsel door elkaar. Voeg daarna het halve zakje vanille suiker toe.

    Wanneer het goed gemengd is schep je rustig de geklopte room erdoorheen.


    Giet het mengsel daarna op de bodems en zet voor minstens 3 uur in de koelkast.


    Tip: deze taartjes kun je ook invriezen ;)


    Enjoy! Liefs,