17 Dec

Rainbowcake

HAPPY BIRTHDAY TO US!

Ik ben ongeveer tegelijk met 2 andere vriendinnen jarig. Dit jaar werden we alle drie 21, reden genoeg voor een groot feest dus! Uiteindelijk werd het een barbecue maar een taart kon natuurlijk niet ontbreken. Ik liet hen bedenken wat voor iets ze graag zouden willen. Carien riep meteen kleurtjes van binnen! Het resultaat werd uiteindelijk deze übervrolijke regenboogtaart. En dat het net zo goed een taart voor een kindje van 3 had kunnen zijn… ach je moet nog één keer je leukste kindermomenten herbeleven voordat je officieel volwassen wordt toch!? En in combinatie met die champagnefles die daarbij geopend werd kwam dat helemaal goed ;)
(oh enne dat 21 zijn nu, nee: we zijn niet opeens volwassen geworden)

Ingrediënten

  Cake

  • 15 eieren
  • 450 gram suiker
  • 375 gram zelfrijzend bakmeel
  • 75 gram maïzena
  • 3 zakjes vanillesuiker
  • kleurstof

  Botercrème

  • 300 gram boter
  • 300 gram poedersuiker

  Overig

  • disco-dip

  Bereidingswijze

  Cake:

  Voor dit recept maak je 3x een beslag. Wanneer je 2 bakvormen van 18 cm hebt kun je het in 3x bakken en anders zul je 6x moeten bakken (net zoals ik. Een voordeel: het wordt lekker warm in huis van de oven ;))

  Verwarm de oven voor op 140 graden. En vet 1 of 2 bakvormen in.


  Zet een kom in een laagje warm water. Doe hier 5 eieren in samen met 150 gram suiker en klop dit met de mixer minstens 10 minuten. Zeef dan 125 gram zelfrijzend bakmeel samen met 25 gram maïzena boven je eimengsel. Spatel dit er voorzichtig doorheen.

  Verdeel het beslag nu over 2 kommen in gelijke helften. Doe bij allebei een paar druppels kleurstof erbij totdat je de gewenste kleur hebt.

  Ik ben zelf begonnen met paars en blauw, daarna groen en geel, en als laatste oranje en roze.

  Giet het gekleurde beslag in je vorm. Verhoog de oventemperatuur naar 185 graden en zet de vorm ongeveer 35 minuten in de oven.


  Herhaal dit totdat je de 6 verschillend gekleurde lagen klaar hebt.


  Botercrème:

  Mix de boter totdat deze zacht is. Voeg dan beetje bij beetje de poedersuiker en de vanille toe. Wanneer dit goed gemengd is, mix je het geheel nog 5 minuten op middelhoge stand.


  Bouwen:

  Begin met de onderste laag, smeer hier een laagje botercrème op. Leg hier dan de volgende laag cake op en smeer ook deze weer in met botercrème. Ga zo door totdat je alle lagen gestapeld hebt. Smeer dan ook de buitenkant en bovenkant in met botercrème. Begin met een dun laagje, zet de taart een half uurtje in de koelkast en smeer dan nog een laagje crème eroverheen. Herhaal dit totdat je tevreden bent.

  Als laatste kun je de taart nog versieren met discodip. Ik waarschuw je wel vast: dit kan niet zonder knoeien! Ik vond 2 weken later nog OVERAL in huis discodip, (en dan had ik al gestofzuigd en gedweild). Sorry mam!

  Maar als je dan een supervrolijke en lekkere taart hebt, is de discodip-troep zo weer vergeten toch!?


  Enjoy & Celebrate! Liefs,