21 Mar

(Frozen) Yoghurt bar

Vandaag hebben we een lekker multifunctioneel receptje voor jullie! Je kunt het invriezen zodat je een frozen yoghurt bar krijgt. Lekker voor op warme dagen als tussendoortje. Je kunt hem vullen met yoghurt en als ontbijt eten. Je kunt hem als tussendoortje snoepen omdat hij lekker zoet is met al het fruit. Je kunt hem opdienen bij een brunch, lekker kleurrijk. Oftewel: je kunt alle kanten op en je kunt hem eten zoals en wanneer jij hem wilt, overal voor geschikt! Hier ligt ‘ie inmiddels standaard in de vriezer. ‘We like!’.

Ingrediënten

    Bodem

    • 150 gram wortel
    • 100 gram havermout
    • 60 gram speltvlokken
    • 75 ml melk
    • 3 thl kaneel
    • 3 thl koek & speculaaskruiden

    Vulling

    • 500 ml yoghurt
    • Fruit

    Bereidingswijze

    Bodem:

    Verwarm de oven voor op 180 graden

    Maak de wortel schoon en snijd in kleine stukjes. Kook deze even kort zodat ze niet meer zo hard zijn. Doe dan de wortel met het havermout, de spelt, de melk, en kruiden in de keukenmachine. Laat dit even malen tot een glad geheel.

    Vet de gewenste vorm in. Ik gebruikte een rechthoekige sloffenvorm. Druk het mengsel tegen de bodem en de zijkant. Zet de vorm dan in de voorverwarmde oven en bak ze 15 tot 20 minuten.

    Laat ze daarna even afkoelen.


    Vulling:

    Wanneer hij afgekoeld is kun je hem vullen met yoghurt. Leg daarboven op stukjes fruit. Dit kan alles zijn, wat jij het lekkerst vind. Je kunt bijv. ook bevroren fruit gebruiken. Bevroren frambozen en blauwe bessen zijn o.a. super lekker! Wanneer je verschillende kleuren fruit gebruikt krijg je een vrolijke taart. Je kunt hem zo in repen snijden en opeten. Je kunt hem ook invriezen zoals hierboven gezegd, voor bijv. de warme zonnige dagen als een frozen yoghurt bar (aanrader!).


    Enjoy! Liefs,