21 Nov

Pepernoten cheesecake

Heb ik jullie al ooit verteld wat een pepernotenfan ik ben!? Binnen no-time is zo’n zak leeg, maakt niet uit hoe groot! Echt, er is niks veilig in mijn buurt. Tijd dus om mijn liefdes te combineren: taart en pepernoten en tadaaaa: deze cheesecake was geboren.

Ingrediënten

    Bodem

    • 250 gram pepernoten
    • 80 gram boter

    Cheesecake

    • 500 gram mascarpone
    • 125 gram sour cream
    • 95 gram suiker
    • 1 zakje vanillesuiker
    • 2 thl koek & speculaaskruiden
    • 2 eieren

    Bereidingswijze

    Bekleed de bodem van een 24 cm bakvorm met bakpapier en vet de zijkant in met boter.

    Verkruimel de pepernoten in een keukenmachine of met een deegroller.

    Smelt de boter in een pannetje. Wanneer deze gesmolten is meng dan de verkruimelde pepernoten er doorheen.

    Bedek de bodem en de zijkant van de bakvorm met de pepernootkruimels.


    Verwarm de oven voor op 150 graden.

    Doe de mascarpone in een kom en mix totdat deze zacht en glad is. Voeg dan de sour cream, suiker en vanillesuiker toe en mix weer totdat het een glad geheel is.

    Voeg daarna de vanille essence en koek & speculaaskruiden toe. Je kunt hierna even proeven of je de smaak goed genoeg vind en anders eventueel nog wat extra kruiden toevoegen.

    Schep als laatste voorzichtig de 2 eieren erdoorheen met een spatel.

    Giet het mascarponemengsel op de bodem en zet de taart dan voor een uur in de voorverwarmde oven.


    Wanneer de taart uit de oven komt laat hem dan eerst afkoelen en zet hem daarna voor een nacht in de koelkast. Versier nog met wat pepernoten en je bent klaar!


    Enjoy! Liefs,