11 Sep

2-kleuren taartjes met framboos

Wat vinden jullie van deze superschattige 2 kleurentaartjes!? Ik maakte ze voor een baby-shower. Iets met roze zou het worden, maar té veel roze was nou ook weer niet de bedoeling. Gelukkig voor jullie kunnen ze eigenlijk voor iedere gelegenheid en zijn ze lekker vrolijk. Misschien voor Valentijn? Of gewoon iemand die je lief vindt? Of gewoon voor jezelf natuurlijk... moet ook af en toe lief zijn voor jezelf toch? :)

Ingrediënten

Bodem

  • 150 gram jodekoeken
  • 50 gram boter

Framboos

  • 240 gram gepureerde frambozen
  • 240 gram kwark
  • 50 gram basterdsuiker
  • 7 gelatineblaadjes
  • half zakje vanillesuiker
  • 120 ml slagroom

Vanille

  • 240 gram kwark
  • 7 gelatineblaadjes
  • 120 ml slagroom
  • 60 gram suiker
  • 2 thl vanille-extract
  • 1 sinaasappel

Saus

  • 75 gram frambozen
  • 1 sinaasappel
  • 25 gram witte basterdsuiker

Topping

  • Frambozen
  • Meringue-schuimpjes

Bereidingswijze

Bodem

Zet 3 kleine bakvormpjes van ong. 10 cm kaar. Doe hier aan de onderkant bakpapier in en vet de zijkant van de vorm in.


Verkruimel de jodekoeken. Smelt ondertussen de boter. Wanneer de boter gesmolten is, voeg je de verkruimelde jodekoeken toe aan de boter. Goed roeren totdat alle kruimels bedekt zijn met de boter.

Doe dit mengsel dan in de bakvorm en druk het goed aan op de bodem.


Framboos

Week de gelatine 5 minuten in koud water. Klop ondertussen vast de slagroom stijf.

Pers de sinaasappel en verwarm het sap in een pannetje. Wanneer het begint te bubbelen, haal je dit van het vuur. Knijp de gelatine uit en roer dit door het hete sinaasappelsap.


Meng dan in een andere kom de kwark, basterdsuiker, gepureerde frambozen en het sinaasappel/gelatine mengsel door elkaar. Voeg daarna het halve zakje vanille suiker toe.

Wanneer het goed gemengd is, schep je rustig de geklopte slagroom erdoorheen. Giet het mengsel daarna op de bodem van jodekoeken en zet de vormpjes ongeveer 2 uur in de koelkast.


Vanille:

Je herhaalt nu hetzelfde proces maar dan zonder de gepureerde frambozen.


Week de gelatine 5 minuten in koud water. Klop ondertussen vast de slagroom stijf.

Pers de sinaasappel en verwarm het sap in een pannetje. Wanneer het begint te bubbelen, haal je dit van het vuur. Knijp de gelatine uit en roer dit door het hete sinaasappelsap.


Meng dan in een andere kom de kwark, basterdsuiker en het sinaasappel/gelatine mengsel door elkaar. Voeg daarna het halve zakje vanille suiker toe.

Wanneer het goed gemengd is schep je rustig de geklopte slagroom erdoorheen.


Giet het mengsel daarna op de frambozenlaag wanneer deze voldoende uitgehard is. Let op: maak deze vanille-laag niet te vroeg klaar. Is je frambozenlaag nog niet uitgehard dan kan de volgende laag er nog niet op en stijft het al op in de kom. Dat wil je niet.


Frambozensaus:

Doe de frambozen samen met de sap van de sinaasappel en de suiker in een pannetje. Kook even tot de saus wat indikt. Laat dan afkoelen en giet voorzichtig over de taartjes heen. Haal de taartjes wel eerst uit de vormpjes.


Versier als laatste nog met de meringues en eventueel met nog wat frambozen.


Enjoy! Liefs,