03 Mar

Griekse yoghurttaart met walnoten en honing

Jaaa eindelijk! Het recept voor deze Griekse yoghurt taart. Overal vandaan kwamen de berichtjes wanneer dit recept online zou komen. Ik wilde het recept nog iets verder perfectioneren voordat ik het met jullie zou delen, maar nu is het dan eindelijk zover! Terwijl ik zelf ziek onder een dekentje lig kunnen jullie aan de bak… Ik ben jaloers ;) Succes and have fun with it!

Laat jij me weten hoe jouw creatie is geworden en met wie jij hem deelt? Ik ben benieuwd! <3

Ingrediënten

    Bodem

    • 200 gram Mariakoekjes
    • 40 gram boter
    • 60 gram walnoten
    • 3 eetlepels honing

    Griekse Yoghurt

    • 500 gram Griekse yoghurt
    • 200 ml slagroom
    • 50 gram witte basterdsuiker
    • 9 gelatineblaadjes

    Garnering

    • Flinke hand walnoten
    • Paar eetlepels honing

    Bereidingswijze

    Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de zijkant in.


    Bodem:

    Hak de walnoten in kleine stukjes en verkruimel de Mariakoekjes. Doe de kruimels en stukjes noot samen in een kom. Voeg hier de honing aan toe en roer deze er vast een beetje doorheen. Smelt in een pannetje de boter. Voeg dan langzaam de gesmolten boter toe aan het kruimel mengsel. Meng het geheel totdat alle kruimels plakkerig zijn.

    Doe de kruimels in de springvorm en druk aan op de bodem.


    Yoghurt:

    Leg de gelatine in koud water om te weken en klop ondertussen de slagroom lobbig.

    Doe de yoghurt in een kom en roer met een lepel of spatel totdat deze glad(der) is. Voeg dan de basterdsuiker toe aan de yoghurt en mix deze er doorheen.

    Los de gelatine op in een paar eetlepels kokend water en giet het gelatine mengsel bij de yoghurt. Schep ook vast de helft van de lobbige slagroom erbij. Mix het geheel dan met de mixer tot het een egaal mengsel is. Voeg dan de andere helft van de slagroom toe en klop nogmaals met de mixer tot een glad geheel.


    Giet het yoghurtmengsel op de bodem en zet het een nachtje in de koelkast.

    Wanneer de taart is opgestijfd, kun je er nog honing overheen gieten / versieren met honing. En strooi er ook nog wat walnoten overheen, dat maakt het extra lekker.

    Je kunt het net zo gek en net zo zoet maken als je wilt, en natuurlijk een net zo leuke en persoonlijke creatie als je wilt. Ik ben benieuwd… !


    Enjoy! Liefs,