13 Feb

Chocoladeharten

Een recept kun je dit eigenlijk bijna niet noemen… maar even goed superleuk om te maken! En heerlijk als je een middagje wilt kliederen; alleen, gezellig met z’n tweetjes of natuurlijk gewoon met de kids.
Je kunt het net zo gek, creatief, vrolijk en gekleurd maken als je zelf wilt. En is er iets leuker dan iemand verrassen met een zelf gemaakt cadeautje!? Ik dacht het niet toch?

Ingrediënten

  • 200 gram melk chocolade
  • 50 gram witte chocolade

Bereidingswijze

Zoek een afbeelding van een hart, ik nam een grootte van 10 centimeter. Leg deze afbeelding onder een stuk bakpapier en trek met een pen of een stift de buitenranden over. Draai het bakpapier dan om en leg op een vlakke ondergrond.


Smelt de chocolade au bain-marie. (Allebei in een ander pannetje). Dit kan tegelijk, maar als je dit niet praktisch vindt, begin je met de melkchocolade. Wanneer deze gesmolten is, verdeel je deze over de harten die je getekend hebt. Verdeel met een lepel en duw de chocolade voorzichtig in de vorm van een hart.


Smelt de witte chocolade als je dit nog niet gedaan hebt. Druppel dan met een theelepel een beetje witte chocolade op de harten. Pak een saté- of cocktailprikker en trek deze met de punt door de druppel witte chocolade heen. De bovenkant van de druppel zal indeuken en de onderkant zal een punt worden waardoor het de vorm van een hartje krijgt.


Maak net zoveel hartjes of vormpjes met witte chocolade totdat je tevreden bent over de versiering.


Laat de harten dan een nachtje opstijven op een koele plek. (In de koelkast is ook mogelijk).


En verras de volgende dag iemand met je zelfgemaakte chocoladereep! (Bij een ontbijtje op bed misschien!? J)

Ik ben benieuwd naar jullie harten! <3


Alvast heel veel hartjes en liefde voor jullie, Liefs