18 Aug

Vlammetjes

Ik denk dat de meeste van jullie vlammetjes wel kennen. Deze variant is iets minder pittig maar daarom zeker niet minder lekker! Juist omdat ‘ie minder pittig is, kun je hem ook makkelijk delen met bijv. kinderen.
Het maken ervan is ontzettend simpel! Alleen dat vouwen van het filo-deeg kost even oefening. Gelukkig voor jullie heb ik maar geen foto gemaakt van mijn eerste versie ;)

Ingrediënten

  • 200 gram gehakt
  • Chilipeper, een halve zonder pitjes
  • 1 thl paprikapoeder
  • Snufje peper & zout
  • 1 kleine ui
  • 1,5 teen knoflook
  • 2 eetlepels bloem
  • Half ei
  • 1 thl sambal
  • 1 eetlepel ketjap
  • Filodeeg

Bereidingswijze

Snijd de chilipeper in stukjes, snipper de uit en pers de knoflook tenen. Kneed het gehakt dan met de chilipeper, paprikapoeder, peper en zout, knoflook, ui, bloem, ei, sambal en ketjap. Bak het gehakt- mengsel daarna los in een koekenpan.


Leg dan in elk vel filodeeg wat gebakken gehakt en maak er een klein rolletje van. Frituur de vlammetjes even kort in olie van 180 graden. Het lekkerst zijn ze warm met bijv. wat chilisaus!

Fijn weekend. :)


Enjoy! Liefs,