09 Aug

Fruit-smoothie met ijs

Of dit recept een easy-toet mag zijn hebben we hier even flink over gediscussieerd. Easy is het zeker, maar of het ook een toetje is… tja daar zijn de meningen over verdeeld. Ik vind het ideaal als toetje, maar eigenlijk kan dit ook prima als tussendoortje. (Tip: wanneer je op een mooie zomerdag lekker buiten in de zon ligt, heerlijk!) Anyway, uiteindelijk heb ik het toch benoemd als easy toet maar houd dit recept even in je achterhoofd als je op zoek bent naar iets zomers, voor welk tijdstip van de dag dan ook! :)

Ingrediënten

  • 2 tot 4 bolletjes slagroomijs
  • 250 gram frambozen
  • 6 pers-sinaasappels

Bereidingswijze

Voor 2 personen.


Was de frambozen en pureer deze. Mocht je geen fan zijn van de pitjes, haal dan de frambozen-puree even door een zeefje. Pers daarna de sinaasappels uit. Giet al roerend de sinaasappelsap bij de frambozen-puree. Afhankelijk van hoeveel sap er uit je sinaasappels komt, hoe zuur ze zijn, en afhankelijk van jou smaak, kan je nog wat meer of minder sinaasappels gebruiken.


Pak dan 2 glazen, bekers of ‘flesjes’, net wat jij het leukst vindt. Doe in ieder 2 bollen ijs en giet hier het fruitsap overheen.


Je kunt het fruitsap maken in iedere smaak die jij zelf wil. Vervang de frambozen bijvoorbeeld eens door aardbeien of kiwi’s.

Ik ben benieuwd naar jullie creaties! Deel ze via facebook met bakeallday, tag bakeallday op instagram of gebruik #bakeallday.


Enjoy! Liefs,