22 Sep
Malteser cheesecake
It’s my brothers birthday! 18 jaar, extra reden voor een feestje dus. Je snapt dat dit uiteraard een awesome taart betekent. Nou is deze wat betreft looks niet héél bijzonder maar de combinatie van cheesecake met Maltesers is gewoon het beste ooit. Maltesers overleven het bij ons in huis nooit langer dan een dag, als ze dat al halen.
Of mijn broertje, of ik, hebben de zak binnen no-time op. Ongeacht hoe groot. Wij zijn vast niet de enige toch? Anyway, gelukkig zit er in deze taart meer dan 1 zak dus wij zijn weer tevreden. En die paar Maltesers die overblijven na het maken van dit recept? Die hebben we al lang opgegeten!
Ingrediënten
Bodem
- 75 gram biscuits
- 175 gram Maltesers
- 80 gram boter
Cheesecake
- 750 gram mascarpone
- 200 gram Maltesers
- 60 gram basterdsuiker
- 3 eieren
Topping
- flinke hand Maltesers
- evt. chocolade of caramelsaus
Bereidingswijze
Vet een springvorm van 24 cm in en bekleed de bodem met bakpapier.
Bodem:
Verkruimel de Maltesers en de biscuits. Smelt ondertussen de boter in een pannetje of in de magnetron. Meng daarna de gesmolten boter met de kruimels. Stort de kruimels in de springvorm en druk ze met een lepel goed aan op de bodem.
Cheesecake:
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Klop de mascarpone, met een mixer op een lage stand, zacht. Voeg hier de suiker aan toe en mix totdat deze is opgenomen. Doe daarna de eieren erbij en mix tot er weer een gladde massa ontstaat.
Verdeel de Maltesers in 2 delen. Hak één deel in stukjes. Doe ze in een zakje en sla ze plat met een deegroller. Het hoeven geen kruimels te worden.
Voeg de kruimels toe aan het mascarpone-mengsel, samen met de overige helft Maltesers (de hele). Spatel deze er voorzichtig doorheen. Giet het mengsel over de bodem. Bak de cheesecake dan in ongeveer 60 minuten gaar in de oven.
Laat hem eerst afkoelen tot kamertemperatuur. Zet hem daarna een nacht in de koelkast.
Leg voor het serveren nog wat Maltesers op de taart. Je kunt hier evt. nog wat gesmolten chocolade of bijv. caramelsaus overheen gieten. Wat jij het lekkerst vind!
Enjoy! Liefs,