23 Nov

Shortbread cookies

Vind je ze niet lief? Ja, ik ben zo iemand die vind dat eten er lief uit kan zien. Ik vind deze koekjes dan ook echt té leuk en gelukkig zijn ze ook lekker! Ik heb ze al verschillende keren gemaakt om cadeau te geven, als bedankje of gewoon om aan iemand te geven die je lief vind. Leuk inpakken met een strikje eromheen. Succes gegarandeerd, ik beloof het je. Weet jij al voor wie jij ze gaat maken?

Ingrediënten

  • 100 gram suiker
  • 200 gram boter
  • 300 gram bloem
  • 2 eetlepels jam

Bereidingswijze

Snijd de boter in blokjes. Doe daarna de suiker, de boter en de bloem in een grote kom. Kneed met je handen tot je een glad deeg hebt en alle boter blokjes goed gemengd zijn. Wanneer er nog kleine puntjes boter te zien zijn veroorzaakt dit straks gaatjes in de koekjes tijdens het bakken.

Sla het deeg plat, wikkel het in doorzichtig folie en leg minstens 2 uur in de koelkast.


Verwarm de oven voor op 175 graden.

Bestrooi je werkblad en deegroller met bloem. Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer een halve centimeter dik. Steek er daarna de gewenste vormpjes uit.

Ik gebruikte rondjes met een kartelrandje en maakte zo setjes van 2. In één van de 2 koekjes sneed ik dan nog een hartje uit.

Leg de uitgesneden vormpjes op een bakplaat en bak ze in ongeveer een kwartier goudbruin in de voorverwarmde oven.Laat de koekjes volledig afkoelen. Wanneer ze net uit oven komen kun je ze even laten uitharden op de bakplaat. Verplaats ze na een minuut of 5 naar een rekje of op een theedoek, op deze manier voorkom je dat ze zacht worden doordat de onderkant een beetje vettig blijft op het bakpapier.


Wanneer de koekjes volledig zijn afgekoeld kun je ze insmeren met wat jam en daarna op elkaar plakken.

Eventueel nog leuk inpakken met een strikje erom of gewoon meteen opeten (jaaaa, ga voor die laatste hihi).


Enjoy! Liefs,


Maak jij deze koekjes voor iemand? Pak jij ze origineel in? Heb jij er iemand heel blij mee gemaakt? Of heb je een leuke foto van je koekjes die je met mij wilt delen? Vind ik superleuk! Tag bakeallday op facebook of instagraam of gebruik #bakeallday.