17 Dec

Toefjestaart met chocolade en framboos

“A very special cake for some very special people”

In augustus werd ik 21. Reden voor taart dus. Deze taart maakte ik voor een aantal hele bijzondere mensen. Zij hebben ontzettend veel voor me gedaan en ontzettend veel voor me betekend en daar ben ik ze nog steeds dankbaar voor. Dus met deze taart: A really big thankyou! <3
Met wie ga jij deze taart delen? :)

Ingrediënten

    Taart

    • 6 eieren
    • 155 gram suiker
    • 110 gram zelfrijzend bakmeel
    • 25 gram maïzena
    • zakje vanillesuiker
    • 15 gram cacao

    Botercrème

    • 260 gram roomboter
    • 250 gram poedersuiker
    • 1 thl vanille extract
    • 200 gram chocolade

    Overig

    • 150 gram frambozen
    • Optioneel 50 gram chocolade

    Bereidingswijze

    Taart:

    Vet een bakvorm van 24 cm in. Verwarm de oven voor op 140 graden.

    Klop de eieren met de suiker en vanillesuiker tot een schuimig mengsel. Klop minstens 10 minuten. Om een luchtiger beslag te creëren kun je de kom tijdens het mixen in warm water zetten of de eieren voor gebruik even in warm water leggen.

    Zeef daarna het zelfrijzend bakmeel, de maïzena en de cacao boven het eimengsel. Spatel het er voorzichtig doorheen. (niet meer mixen!)

    Giet het beslag dan in de vorm. Verhoog de temperatuur van de oven naar 185 graden zodra je de bakvorm erin zet, (op deze manier kun je voorkomen dat je cake aan de bovenkant barst of heel erg opbolt). Bak de cake in ongeveer 45 minuten gaar.


    Boter crème:

    Mix de boter totdat deze zacht is. Voeg dan beetje bij beetje de poedersuiker toe. Mix net zolang totdat het een glad geheel is. Smelt de chocolade au bain-marie. Wanneer de chocolade gesmolten is giet je dit langzaam en al mixend bij je botercrème. Voeg als laatste nog het vanille extract toe en mix nog even zodat je zeker weet dat het een zacht en glad mengsel is.


    Afwerking:

    Wanneer de cake is afgekoeld snijd je deze in 3 lagen. Doe de botercrème in een spuitzak. Spuit allemaal kleine toefjes op de onderste laag. Leg wat frambozen tussen en op de toefjes en leg dan de volgende plak cake erop. Doe dan hetzelfde met de volgende 2 cake lagen. Je eindigt dus met toefjes botercrème en frambozen.


    Optioneel: je zou ook nog kleine stukjes chocolade ertussen en er bovenop kunnen leggen.


    Enjoy, Love and be grateful! Liefs,