17 Dec

Chocolade - pindakaaskoeken

Ja hoor daar is ‘ie weer, mijn favo combi: chocolade met pindakaas! Dit keer in de vorm van koeken.

Ingrediënten

    Pindakaas-deeg

    • 90 gram pindakaas (van alleen pinda's)
    • 60 gram boter
    • 50 gram suiker
    • 80 gram lichtbruine basterdsuiker
    • 1,5 eetlepel melk
    • 1 thl vanille extract
    • 1 ei
    • 120 gram bloem
    • halve thl baksoda

    Chocolade-deeg

    • 150 gram bloem
    • 115 gram boter
    • 1 zakje vanillesuiker
    • 75 gram suiker
    • ¾ ei
    • 1 flinke eetlepel cacao
    • 150 gram chocolade

    Bereidingswijze

    Pindakaas:

    Meng de pindakaas en boter tot een glad geheel. Voeg daarna de suiker, melk, vanille extract en het ei toe. Mix totdat er weer een glad geheel ontstaan is. Zeef dan beetje bij beetje de bloem en baksoda boven de kom met het pindakaasmengsel. Mix ondertussen zodat je eindigt met een glad deeg.

    Wikkel dit in doorzichtig folie en leg minstens een uur in de koelkast. 


    Chocolade:

    Meng alle ingrediënten en mix totdat je een glad deeg hebt.

    Wikkel ook dit deeg in doorzichtig folie en leg minstens een uur in de koelkast.


    Ondertussen kun je de chocolade in stukjes hakken.


    Verwarm de oven voor op 180 graden.

    Rol daarna het chocoladedeeg uit tot een grote plak. Verdeel hierover de chocoladestukjes.

    Leg dan het pindakaasdeeg hierboven op en rol uit boven op het chocoladedeeg.

    (wanneer het deeg plakkerig is zou je doorzichtig folie over de plak kunnen leggen en daar met de deegroller overheen gaan, en gebruik bloem op je werkvlak en op de deegroller om het plakken te verminderen)

    De plak van de 2 degen rol je nu op. Snijd plakjes van de rol af en leg deze op de bakplaat.

    Bak de koekjes in 10 minuten tot een kwartier gaar in de voorverwarmde oven.


    Hou er wel rekening mee dat het in principe “American cookies” zijn, deze zullen dus niet zo hard worden als je van bijv. zandkoekjes gewend bent. Maar lekker zijn ze natuurlijk sowieso! Wedden dat je ze binnen een dag op hebt!?


    Enjoy! Liefs,