17 Dec
Chocolade-pindakaas cupcakes met zachte vulling
And again! Vervelen jullie je inmiddels al!? Sorry maar ik ben gewoon echt té dol op deze combi haha!
Deze cupcakes hebben niet alleen de combinatie chocolade met pindakaas, maar ook nog een zachte vulling; kan het überhaupt nog beter!?
Ingrediënten
Cupcakes
- 115 gram boter
- 2 eieren
- 150 gram donkerbruine basterdsuiker
- 150 gram lichtbruine basterdsuiker
- 1,5 thl vanille extract
- zakje vanillesuiker
- 55 gram cacaopoeder
- 1 flinke thl bakpoeder
- 190 gram cakemeel
- 90 gram sour cream
- 125 ml koffie
Chocoladevulling
- 120 ml slagroom
- 130 gram pure chocolade
- 1 eetlepel ahornsiroop
Pindakaas frosting
- 125 gram boter
- 150 gram pindakaas
- 1,5 eetlepel slagroom
- 1,5 thl vanille extract
- 125 gram poedersuiker
Bereidingswijze
Cupcakes:
Verwarm de oven voor op 180 graden en zet muffinvormpjes klaar.
Mix de boter samen met alle suiker tot een korrelig geheel. Voeg dan de eieren en het vanille extract toe. Mix totdat je een glad geheel hebt. Voeg daarna al mixend het cacaopoeder, het bakpoeder en het cakemeel toe. Je zult nu een dik en stevig beslag krijgen. Voeg daarna de sour cream toe en mix nog even op een lage stand. Daarna giet je al roerende de koffie erbij. Het is belangrijk dat je ondertussen roert omdat de kans op klontjes anders groot is. Je zult nu een dun en vloeibaar beslag krijgen.
Vul de muffinvormpjes dan voor ongeveer 2/3. Zet ze daarna ongeveer 20 minuutjes in de voorverwarmde oven.
Chocoladevulling:
Verwarm de slagroom in een pannetje maar laat deze niet koken. Smelt de chocolade in deze slagroom en blijf roeren tot het geheel wat dikker wordt. Haal het pannetje van het vuur en zet even aan de kant om af te koelen. Roer om de 10 minuten even door je chocoladesaus om te voorkomen dat er een velletje opkomt.
Pindakaas frosting:
Mix de pindakaas met de boter, de vanille en de slagroom tot een glad geheel. Voeg dan al mixend beetje bij beetje de poedersuiker toe. Klop nog even 5 minuutjes op middelhoge stand voor een luchtige, gladde crème.
Opbouwen:
Snijd een rondje uit het midden van de cupcake, dit kun je met een mesje of een lepeltje doen. Schep hier dan wat van de afgekoelde chocoladesaus in en doe het uitgesneden rondje er weer op als dekseltje, (je houd dus wel wat binnenkant van de cupcake over maar deze kun je gewoon vast opeten JJ). Als laatste spuit je de pindakaas frosting er in een leuk toefje bovenop.
Eventueel kun je er nog een chocolaatje insteken of wat chocoladevlokken overheen strooien, net wat jij leuk vind! Be creative!
Ik ben benieuwd hoe jullie ze afgewerkt hebben, ik vindt het superleuk als je me dit laat zien via facebook of instagram. Bakeallday taggen maar ;)
Enjoy! Liefs,