12 Feb

(Valentijns)hartjes met frambozen

Valentijnsdag. De mooiste en meest zoete baksels komen overal voorbij, ontzettend leuk om te kijken! Natuurlijk kon ik niet achterblijven bij deze Valentijns-gekte, maar romantiek en Valentijnsdag vieren? Niet helemaal mijn ding (sorry ;)).
Ik besloot daarom gebakjes te maken die wel schattig, en natuurlijk lekker, zijn maar ze zijn even leuk om te maken wanneer het geen Valentijnsdag is.
Dus bij deze, mijn zoete maar niet té zoete, romantische maar niet té romantische hartjes-gebakjes! <3

(By the way, mijn vriend heeft de meeste hartjes opgegeten dus punten scoren doen ze sowieso, of je nou romantisch bent of niet hihi)

Ingrediënten

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 100 gram MonChou
  • 1 thl vanille-extract
  • 20 gram witte basterdsuiker
  • 200 gram frambozen
  • melk/ei om te bestrijken

Bereidingswijze

Voor ongeveer 8 hartjes.


Verwarm de oven voor op 220 graden en zet een bakplaat klaar met daaroverheen bakpapier.


Klop de MonChou even totdat deze wat zachter is. Voeg dan de vanille en de suiker toe. Mix tot een glad geheel.


Steek hartjes uit de plakjes bladerdeeg. (Wanneer je geen hartjes-uitsteker hebt kun je een plaatje van een hartje zoeken, uitknippen, op het bladerdeeg leggen en er dan met een mesje omheen snijden).

Leg de hartjes op de bakplaat. Verdeel de MonChou over de hartjes en smeer gelijkmatig uit. Duw de frambozen dan voorzichtig een beetje in de MonChou.

Bestrijk de zijkanten van de hartjes met een beetje melk of ei voor een mooi goudbruin kleurtje.


Zet de bakplaat met hartjes 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven.


Ik ben benieuwd wie jij gaat verrassen met deze hartjes!

Love <3