18 Sep

Devil's chocolatecake

Ooit gehoord van een Devil’s Foodcake? Alleen om de naam vind ik hem gewoon al leuk! Het is de tegenhanger van een Angel’s Foodcake. (Die je trouwens ook al op bakeallday kunt vinden onder de naam kokostaartje).
Een Angel’s Foodcake is een “witte cake” die wordt gemaakt van voornamelijk stijfgeklopt eiwit en daarom zeer luchtig is.
Een Devil’s Foodcake is een chocoladetaart opgebouwd uit lagen die stevig en erg “moist” zijn. Daarnaast wordt hij gevuld met een chocolade crème en afgetopt met een chocolade-ganache.
Hij voelt zacht in je mond en heeft een romige, rijke chocoladesmaak. Kun je nog wachten!? Of wil hem nu al proeven? Ik kan je een ding vertellen: Na een puntje van deze taart hoef je niet meer te eten! En dat ie ‘oh zo fout’ is begrijp ik helemaal maar geloof me hij is het zoooooo ontzettend waard!

Ingrediënten

    Cake

    • 235 gram bloem
    • 1 thl bakpoeder
    • 1 flinke thl baksoda
    • 80 gram cacao
    • 200 gram suiker
    • 200 gram donkerbruine suiker
    • 100 ml zonnebloemolie
    • 250 ml koffie
    • 2 eieren
    • 1 thl vanille

    Vulling

    • 100 gram roomboter
    • 100 gram mascarpone
    • 100 gram poedersuiker
    • 1 à 2 eetlepels cacao

    Ganache

    • 80 ml slagroom
    • 80 gram pure chocolade

    Bereidingswijze

    Cake:

    Vet een springvorm in en verwarm de oven voor op 170 graden.

    Doe de bloem in een kom samen met het bakpoeder, de baksoda, de cacao, en allebei de soorten suiker. Voeg dan de koffie toe en mix voorzichtig met de mixer op de laagste stand. Wanneer de koffie opgenomen is, voeg je de karnemelk toe. Mix ook deze er weer doorheen totdat je een glad mengsel hebt. Voeg daarna de zonnebloemolie toe, samen met het vanille extract en mix weer tot een glad geheel. Als laatste klop je de eieren er één voor één doorheen.

    Giet je beslag in de springvorm en zet in de voorverwarmde oven. Bak de cake in ongeveer 45 minuten gaar.


    Laat de cake even afkoelen, haal hem dan uit de vorm en laat hem op een rek verder afkoelen.


    Vulling:

    Snijd de boter in blokjes en mix deze totdat ze zacht is geworden. Voeg dan beetje bij beetje, al mixend de poedersuiker toe. Wanneer alle poedersuiker is opgenomen, voeg je de mascarpone toe. Mix deze er op de laagste stand doorheen.

    Voeg dan de cacao toe. Begin met 1 eetlepel en roer deze erdoorheen. Proef of je de chocoladesmaak sterk genoeg vindt en anders voeg je ook de 2e lepel cacao toe. (En mocht je écht fan zijn van de smaak van cacao kun je natuurlijk altijd nog meer toevoegen).


    Ganache:

    Breek de chocolade in stukjes. Doe de room in een klein pannetje en verwarm deze maar laat het absoluut niet koken! Doe de stukjes chocolade in het pannetje met de warme room en blijf roeren totdat deze gesmolten is.

    Laat je ganache even afkoelen ondertussen dat je de taart opbouwt.


    Bouwen:

    Snijd de chocolade cake in 2 lagen. Verdeel de vulling over de onderste laag en leg de bovenste laag cake daar weer boven op.

    Je ganache is nu als het goed is voldoende afgekoeld. Giet deze voorzichtig over de bovenkant. Hij mag best wat naar beneden druipen als je dat leuk vindt!

    Dat was het bouwen al, je Devil’s food cake is klaar. AANVALLEN MAAR!


    Enjoy! Liefs,