17 Dec

Kruimeltaart met gecaramelliseerde peren

Mijn schoonmoeder én mijn schoonzusje hebben allebei een perenboom in de tuin. Dat betekent héél veel peren dus.. Ik bood me natuurlijk meteen aan om te helpen opmaken. Perentaart it is!

Ingrediënten

    Bodem

    • 275 gram bloem
    • 50 gram amandelmeel
    • 130 gram poedersuiker
    • 200 gram boter
    • 1 ei

    Vulling

    • 1 kilo schoongemaakte peren
    • 200 gram suiker
    • 100 gram boter
    • 130 ml water

    Kruimel

    • 60 gram lichtbruine basterdsuiker
    • 55 gram amandelmeel
    • 55 gram boter
    • 60 gram bloem

    Bereidingswijze

    Voor deze hoeveelheden gebruik je een bakvorm van 24 cm. Vet deze in.


    Bodem:

    Meng de boter en de poedersuiker door elkaar tot een glad geheel. Voeg daarna het ei toe. Daarna zeef je de bloem en het amandelmeel en mix je dit met een deeghaak door het botermengsel.

    Rol het deeg tot een bal en wikkel in plastic folie. Laat dan nog minstens een half uur rusten in de koelkast.


    Vulling:

    Deze kun je maken ondertussen dat het deeg rust.

    Snijd de schoongemaakte peren in stukken.

    Doe de suiker en het water in een (grote) pan. Zorg dat het suiker overal onder water staat. Verwarm dit dan maar roer niet! Totdat het langzaam de kleur van karamel krijgt. Roer dan de boter er doorheen tot deze is opgelost.

    Nu kun je de peren toevoegen. Laat dit 15 minuten al roerende zachtjes koken.

    Giet daarna de peren af.


    Kruimel:

    Doe alle ingrediënten in een kom en meng/kneed met je handen totdat je een kruimelig deeg hebt.


    Verwarm de oven voor op 180 graden.

    Bekleed de bodem en de zijkant van de bakvorm met het deeg.

    Vul dit daarna met de peren en verdeel het kruimeldeeg eroverheen. Zet het dan voor 25 minuten in de oven.


    Enjoy! Liefs,