25 Aug

Witte chocoladetaart

Als ik terugdenk aan deze taart vind ik hem vooral heel erg leuk! Hij is lekker vrolijk door al het gekleurde fruit, maar daarnaast heb ik er ook goede herinneringen aan. Het was namelijk de taart die ik bakte voor het afscheid van mijn stagecollega’s. Nou was het natuurlijk niet leuk dat ik weg ging, maar er was wel genoeg reden voor een lekkere taart! Een goede beoordeling, een leuke tijd gehad, veel gelachen, veel geleerd en ik had het beste proefpanel ooit! Dus heb je iets te vieren, wil je iemand opvrolijken, iemand bedanken of gewoon zomaar? Bakken maar!

Ingrediënten

  Bodem

  • 200 gram bastogne koeken
  • 60 gram boter

  Vulling

  • 250 gram mascarpone
  • 250 ml slagroom
  • 200 à 300 gram witte chocolade
  • 70 gram basterdsuiker

  Topping

  • rood fruit
  • geschaafde witte chocolade

  Bereidingswijze

  Ik gebruikte voor dit taartje een ronde quichevorm van 18 cm doorsnede. Vet deze in voor je begint.


  Bodem:

  Verkruimel de bastognekoeken. Smelt daarna de boter en meng dit door de koekkruimels. Zorg dat alle kruimels bedekt zijn met de boter. Verdeel 2/3 van de kruimels over de bodem en druk stevig aan met een lepel. Druk de overige kruimels tegen de zijkant van de vorm.

  Je zult merken dat het overal en vrij dikke laag van kruimels wordt. Dit is om te voorkomen dat de taart uitzakt wanneer je hem uit zijn vorm haalt.


  Zet de met kruimels bedekte vorm daarna in de koelkast.


  Vulling:

  Breek de chocolade in stukjes. Wanneer je dol bent op witte chocolade raad ik je aan de volledige 300 gram te gebruiken. Wanneer je minder houdt van witte chocolade maar wel van een romige smaak raad ik je aan 200 gram te gebruiken.

  Giet een beetje slagroom in een pannetje en voeg hier de gebroken chocolade aan toe. Zet het pannetje op laag vuur en laat al roerend de chocolade smelten. Zet dan even apart om af te koelen.

  Mix ondertussen de mascarpone zacht met de suiker. Voeg nu beetje bij beetje de overige slagroom toe. Zorg dat je na ieder beetje mixt totdat er weer een glad en stevig mengsel ontstaat. Wanneer je in een keer teveel slagroom toevoegt, heb je kans dat het mengsel gaat schiften.

  Wanneer alle slagroom is toegevoegd en je een glad stevig mengsel hebt, giet je al roerend de gesmolten chocolade erbij. Mix nog even 3 minuten op de hoogste stand.

  Giet het mengsel dan in de met koekkruimels bedekte vorm en zet een nacht in de koelkast.


  Topping:

  Garneer de taart dan met bosvruchten. Eventueel kun je nog wat witte chocoladekrullen maken en deze er ook over verdelen voor een extra fris en vrolijk effect!


  Enjoy! Liefs,