13 Nov

Pepernotenontbijt

Pepernoten! Ze zijn er al weer een tijdje maar nu vind ik onderhand dat het wel tijd wordt om er op aan te vallen. En waar kunnen we dan het beste mee beginnen? Juist, ontbijt. Dit recept is ontzettend easy en ook de granola is een dikke aanrader. Tijdens deze periode met pepernoten en chocolade, maar gedurende de rest van het jaar kan die ook prima zonder de laatste 2 toevoegingen.
Oftewel: ideaal voor in het sinterklaasweekend... Ontbijtje in bed of met een dekentje op de bank wachtend op Sint & Piet!

Ingrediƫnten

    Granola

    • 150 gram havermout
    • 60 gram pecannoten
    • 40 gram noten
    • 3 eetlepels zonnebloemolie
    • 4 eetlepels honing
    • 3 theelepels koek & speculaaskruiden

    Breakfast

    • yoghurt
    • handje pepernoten
    • 2 blokjes pure chocolade

    Bereidingswijze

    Verwarm de oven voor op 185 graden.

    Meng de havermout, noten, zonenbloemolie, honing en koek en kruiden door elkaar.

    Verspreid dit mengsel dan over een bakplaat. Bak het in 10 minuten tot een kwartier goudbruin. Schep de granola tussendoor nog even om, of schud met de bakplaat.

    Laat het daarna afkoelen.


    Hak de blokjes chocolade in stukjes. Pak een kommetje met yoghurt, voeg hieraan een handje granola aan toe. Doe daarna de pepernoten en de in stukjes gehakte chocolade erbij.

    Klaar is je pepernoten en sinterklaasontbijt!


    Enjoy! Liefs,