07 Aug

Mango-limoen curd

Yes een variant op de old-time favorite; citroen curd. Deze mango limoen curd is wat zachter van smaak maar nog steeds lekker fris. Hij is ideaal om te gebruiken in taarten, toetjes, yoghurtjes en noem het maar op. Multifunctioneel receptje dus!

Ingrediƫnten

  • 80 gram suiker
  • 1 rijpe mango
  • 1 limoen
  • 2 eieren
  • 125 gram boter

Bereidingswijze

Begin met het schoonmaken van de mango en pureer deze daarna. Wanneer je dit met de staafmixer doet: het duurt vrij lang om dit te mixen, zelfs al lijkt het gepureerd, zal je toch nog stukken vinden. In dit geval geldt dus beter te lang dan te kort ;)

Was daarna de limoen en rasp de schil.


Doe de boter samen met de suiker en limoenrasp in een hittebestendige kom. Deze kom zet je op een pan met kokend water, au bain-marie wordt dit genoemd.

Laat al roerend de boter smelten, langzaam zal ook de suiker hierin oplossen. Als je een glad mengsel hebt, voeg je de mango puree toe. Roer nog even totdat dit ook opgenomen is.


Haal de kom dan even van de pan af. Klop de eieren los in een schaaltje.

Ondertussen is je botermengsel iets afgekoeld, nu kun je de eieren toevoegen zonder dat ze stollen.

Giet al roerend voorzichtig de losgeklopte eieren bij het botermengsel.

Wanneer de eieren opgenomen zijn, zet je de kom weer boven de pan. Zet het vuur nu laag. Je curd mag absoluut niet gaan bubbelen!

Blijf nu roeren totdat de curd indikt, dit duurt ongeveer 20 minuten en hij moet ongeveer yoghurt tot kwarkdikte worden.


Wanneer de curd voldoende ingedikt is, giet je hem in een andere kom. Doe er een stukje plastic folie overheen om een velletje te voorkomen. Laat hem zo afkoelen tot kamertemperatuur.

Tip: ga aan de bak met de mango cheesecake waarvoor je deze curd nodig hebt! Een frisse, zomerse cheesecake, lekker! (Deze cheesecake vind je binnenkort online, blijven kijken dus :))


Enjoy! Liefs,