17 Mar

Easter bark

Bij Pasen horen paaseitjes! En omdat dat natuurlijk gewoon nog niet genoeg chocolade is, stoppen we deze eitjes ook nog gewoon in een chocoladereep. Sounds good he!? ;) Zeker als je net zo’n chocolate-addict bent als ik!

Door suikereitjes te gebruiken wordt het ook nog een heel vrolijke reep! Wat wil je nou nog meer met Pasen en in de lente? (al wel, lente… ?)
Misschien dat het een snel en makkelijk recept is? Ook geregeld!
Misschien je familie/schoonfamilie blij maken bij de paasbrunch met iets lekkers uit je eigen keuken? Beloofd, dat lukt met deze!
Nog meer wensen? Let me know! :)

Ingrediënten

  • 200 gram pure chocolade
  • 25 gram boter
  • 20 gram stroop
  • 30 gram mini marshmallows
  • 35 gram wafelkoekjes
  • Handvol chocolade-eitjes
  • Handvol chocolade-eitjes met suikerlaagje

Bereidingswijze

Gebruik een kleine bakvorm, ik gebruikte zelf een vierkante, en vet deze in.


Breek de chocolade in stukjes. Doe de boter met de stroop in een pannetje. Wanneer het begint te smelten voeg je de in stukjes gebroken chocolade toe. Laat alles al roerend op laag vuur smelten totdat je een glad geheel hebt.


Laat heel even een beetje afkoelen, het gaat er alleen om dat deze niet meer net van het vuur komt. Leg op de bodem van je bakvorm vast wat marshmallows, koekjes en paaseitjes. Giet dan de chocolade eroverheen. Verdeel dan de rest van de koekjes, marshmallows en paaseitjes over de chocolade. Voor een goed gevulde reep kun je er ook wat helemaal induwen of eventueel voorzichtig een beetje roeren met een lepel.


Laat de reep hard worden in de koelkast en klaar is je vrolijke reep!


Happy Easter! Liefs,