27 Jan

Kip-pizza hapjes in bladerdeeg

Yes het is weer weekend! Dat betekent dat het ook weer de perfecte tijd is om hapjes te maken én op te eten. Dit keer een hapje met kip en tomatensaus, een beetje een pizza idee in bladerdeeg. Sounds good right!?

Ingrediënten

  • 1 pakje bladerdeeg (10 plakjes)
  • 150 gram kip
  • Kipbouillon-blokje
  • 245 gram tomatensaus
  • 2 thl Italiaanse kruiden
  • 1 halve thl basilicum
  • geraspte kaas (ong. 2 flinke handen)

Bereidingswijze

Voor ongeveer 20 hapjes.


Kook de kip in de bouillon. In ongeveer 20 minuten is deze gaar.

Wanneer de kip gaar is, trek je hem uit elkaar in kleine stukjes. Het makkelijkst is om hiervoor 2 vorken te gebruiken.


Doe de tomatensaus in een schaaltje. Voeg hier alle stukjes kip aan toe en roer dit door elkaar. Voeg dan ook de kruiden toe en roer nogmaals.


Verwarm de oven voor op 220 graden.

Snijd de plakjes bladerdeeg in 2 driehoeken. Leg overal een schep van het kip-tomatenmengsel op. Strooi hier wat geraspte kaas overheen en vouw het bladerdeeg dan dicht. Je krijgt zo een gevulde driehoek, ongeveer hetzelfde idee als een appelflap.

Leg de driehoekjes op een bakplaat met bakpapier. Zet de plaat ongeveer 20 minuten in de oven totdat de hapjes goudbruin zijn.


Enjoy! Liefs,