28 Feb

Kokos-pannenkoekjes met rood fruit en slagroom

Dat wij van eten houden wisten jullie al he? Maar we zijn ook dol op pannenkoeken! Pannenkoekjes kunnen als ontbijt, lunch tussendoortje, diner of als toetje. Oftewel eigenlijk gewoon altijd, tijd voor een recept dus! Door pannenkoekjes te bakken met kokosmelk worden ze lekker zoet, ideaal voor een toetje. En met fruit en slagroom zit je natuurlijk altijd goed toch? Door het gebruik van kokos en soja zijn ze ook nog eens lactosevrij!
Het leuke aan dit toetje is dat je het net zo gek, net zo vrolijk en net over de top kunt maken als je zelf wilt! Lekker creatief dus. Bak de pannenkoekjes in een leuke vorm, met een bolletje ijs of ga jij helemaal los met leuke versiering! Laat ons weten hoe jij het liefste deze lekker pannenkoekjes eet!

Ingrediƫnten

  Pannenkoekjes

  • 50 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1/2 ei
  • 100 ml kokosmelk

  Topping

  • handje bosvruchten
  • 100 ml soja room
  • scheutje ahornsiroop

  Bereidingswijze

  Klop het zelfrijzend bakmeel met het ei en de kokosmelk, met een garde, tot een glad beslag .

  Schep daarna de helft in een kleine koekenpan en bak de pannenkoek gaar. Herhaal dit met de andere helft.


  Snijd driehoekjes (pizzapuntjes) uit de pannenkoekjes en leg deze telkens overlappend op een klein bordje.

  Laat dit afkoelen en klop ondertussen de slagroom stijf. Als je het nog niet zoet genoeg vind kun je eventueel onder het kloppen een schepje suiker toevoegen.

  Wanneer de slagroom stijfgeklopt is maak je een toefje in het midden van je bordjes. Verdeel de bosvruchten over de bordjes, over de pannenkoekjes. Als laatste giet je er nog een klein beetje ahornsiroop overheen.


  Enjoy! Liefs,