19 Aug

Ferrero rocher taart for a birthday!

OW YEAAH IT’S MY BIRTHDAY! En wat doen we dan!? Dat vieren we met een dagje dansjes en drankjes op strandfestival ZAND en uiteraard: AN AWESOME BIRTHDAY CAKE!
En die awesome cake? Dat werd een chocolade ferrero rocher taart! Lekker dat ‘ie is, ik kan het je aanraden om meteen de keuken in te duiken! Hij is behoorlijk machtig daardoor hoef je maar een kleine taart te bakken ook al ben je met veel mensen.

Laten jullie mij je jullie verjaardagscreaties zien!? Tag bakeallday op social media of deel ze met mij! Dan deel ik een stukje van mijn feestje met jullie hihi!

Ingrediënten

    Taart

    • 180 gram hazelnoot meel
    • 45 gram bloem
    • 200 gram suiker
    • 50 gram cacao
    • 60 ml zonnebloem olie
    • 80 ml karnemelk
    • 3 eieren
    • 1,5 thl baksoda
    • 1 thl bakpoeder
    • 2 thl vanille
    • 30 ml koffie

    Crème

    • 175 gram roomboter
    • 130 gram Nutella
    • 100 gram pure chocolade

    Decoratie

    • 2 handen hazelnoten
    • ferrero rocher

    Bereidingswijze

    Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een bakvorm in, voor ongeveer 15 personen kun je het best een bakvorm van 17 cm gebruiken.


    Wanneer je geen hazelnoot meel hebt maar gewone hazelnoten, maak je hier eerst meel van. Doe ze in de keukenmachine tot ze verkruimeld zijn. Let op dat je de keukenmachine niet te lang laat draaien want dan krijg je notenpasta.


    Pak een grote kom, doe daarin de eieren, de zonnebloem olie en de karnemelk. Mix dit even kort. Voeg dan de koffie toe, zorg dat deze wel eerst is afgekoeld tot kamertemperatuur om te voorkomen dat de eieren stollen. Mix opnieuw even kort. Voeg de suiker toe en mix dan op een hogere stand tot je een glad mengsel hebt.


    Nu is het tijd voor de rest van de ingrediënten. Al mixend voeg je het hazelnootmeel, de bloem, de cacao, de baksoda en het bakpoeder toe. Wanneer dit goed gemengd is, doe je het vanille extract erbij. Mix het geheel nog 3 minuten op de hoogste stand. Giet het beslag in de bakvorm en bak de taart in 50 tot 60 minuten. Controleer met een satéprikker of de taart gaar is.


    Crème:

    Gebruik roomboter op kamer temperatuur. Mix deze totdat ze zacht is en voeg dan de Nutella toe.

    Smelt de chocolade au bain-marie en laat deze even af koelen om te voorkomen dat ook de boter smelt. Mix daarna de chocolade door het boter-Nutella mengsel totdat het een glad geheel is.

    Zet de crème even een uurtje in de koelkast voordat je hem gebruikt.



    Bouwen:

    Snijd de taart in 3 lagen. Verdeel over iedere laag wat crème. Smeer ook de zijkant en bovenkant van de taart in met crème en zet hem weer even in de koelkast.

    Hak ondertussen de hazelnoten in stukken en haal de ferrero rocher’s vast uit de verpakking.

    Druk dan voorzichtig wat hazelnoten tegen de zijkant van de taart en verdeel de ferrero rocher’s over de bovenkant.


    Ik zette er voor mijn verjaardag nog een vuurwerkfontein in, tja ik wordt 22 dan mag dat nog toch? ;)


    Tip: Wanneer je geen hazelnoot-fan bent, vervang dan 50 gram hazelnootmeel door bloem.

    

    Enjoy! Liefs,